AFYON ÖNEMLİ TOPLANTILARDA EVSAHİBİ
 
Genetik Hastalıklar Tanı Merkezleri ile İlgili Denetim ve Standardizasyon Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Eğitimi toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun katılımıyla başladı
 
Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen ve yurt içinden, yurt dışından önemli misafirlerin iştirak ettiği “Genetik Hastalıklar Tanı Merkezleri ile İlgili Denetim ve Standardizasyon Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Eğitimi” Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımıyla başladı.
 
8-9-10 Şubat tarihleri arasında İkbal Otel’de devam edecek eğitimle katılımcıların, genetik alanındaki gelişmelere bağlı olarak yapılacak faaliyetlerin düzenlenmesi konusunda gerekli eğitimi alacağı eğitiminin açılışına Vali İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Lütfi Akgün, Üniversite öğretim üyeleri, genetik hastalıkları ile ilgili doktorlar, eğitimde görev alan ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
 
Programın açılış konuşmalarında ilk olarak söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici de Türkiye’nin sağlık alanında önemli mesafeler aldığını belirterek genetik bilimi açısından da aynı başarıyı yakalamak için akıl birliğinin önemine vurgu yaptı.
 
Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Dr. M. Zafer Kalaycı’nın ardından kürsüye çıkan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak kendisinin genetik bilimi ile uğraşmaya başlamasının üzerinden 37 yıl geçtiğini belirtti. Genetik biliminde ülkemizin söz sahibi olabilmesi için bu tür toplantıların önemli olduğunu belirten Rektör Solak, eğitimin herkes açısından faydalı geçmesini temenni etti..
 
Son olarak, söz alan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu; ilimizin tarihi, coğrafi ve kültürel güzelliklerine değinerek bu eğitim için yurt içi ve yurt dışından gelen misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Vali Balkanlıoğlu, bu tür kongrelerin faydasının tecrübe paylaşımı ve bazı eksik hususları tamamlamak ve geleceğe dönük güzel perspektifler açılması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, Bilim her geçen gün gelişiyor. Bizler yani üniversite mezunu olarak belli makamlarda olan insanlar, eğer okuldaki bilgilerimizin üzerine yeni bilgileri eklemezsek insanlığa pek bir katkımız olmaz. Bu anlamda, bu eğitimin sizlerin ve bizlerin genetik biliminde gündemi yakalaması ve bunu ülkemiz insanının faydasına sunmasında bir vesile olacağına inanıyorum.” dedi.
 
Vali Balkanlıoğlu ;bu çalıştayın ilk olarak Afyonkarahisar’da düzenlenmesi nedeniyle mutlu olduğunu söylerken, “Genetik bilimler son derece gelişen, her gün yeni bir keşfin açıldığı adeta kainatın sırrı gibi. Dolayısıyla bu konuda çalışmalar yapan ve bu bilime kendini adamış değerli hocalarımıza ve genetikçilerimize saygılar sunuyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından 3 gün sürecek olan “Genetik Hastalıklar Tanı Merkezleri ile İlgili Denetim ve Standardizasyon Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Eğitimi” toplantısına geçildi.
Editör: Haber Merkezi