Afyon KYK öğrencilerinden örnek davranış

Afyonkarahisar Kredi ve Yurtlar Kurumu Çiğiltepe ve Mahfiruz Hatice Sultan Yurdu öğrencileri, elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları Merve Egin anısına kitap toplama kampanyası başlattılar. Topladıkları kitapları Şuhut Çakırözü Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’na hediye ettiler.

“Öğretmen Merve Egin Kütüphanesi” ismini koydukları ve arkadaşlarının fotoğrafını astıkları kütüphanede, hayali “öğretmenlik” olan arkadaşlarının adını okulda yaşatmayı amaçlayan KYK öğrencilerini; Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin EROĞLU, Okul Müdürleri ve öğrenciler sevinç içinde karşıladı. Veliler, KYK öğrencileri için ikramlar hazırlayarak, kütüphane için teşekkür ettiler.

Hediyelerle uğurladılar

KYK öğrencileri, yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyelerle de minik kardeşlerini sevindirdiler. Kalemliklerin içinden çıkan çikolatalar çocukların yüzünde tatlı bir tebessüm oluşturdu. Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin EROĞLU, KYK öğrencilerini Makamında ağırlayarak, kütüphane için teşekkür etti. Öğrencilerin Şuhut Atatürk Evi ziyaretine de eşlik eden Şuhut Milli Eğitim Müdürü KYK öğrencilerini hediyelerle uğurladı.

Pervaneli’ye destek teşekkürü

KYK Öğrencileri daha sonra İl Müdürü Nurullah Pervaneli’yi ziyaret ederek, kampanyalarına İl Müdürlüğünce verilen destek için teşekkür ettiler. İl Müdürü Nurullah Pervaneli, “Hayali öğretmenlik olan öğrencimiz Merve Egin’i rahmetle anıyoruz. Siz gençlerimizi de arkadaşınızın adının 2 okul kütüphanesinde yaşamasına vesile olduğunuz için ayrıca tebrik ediyorum; eskiden Köy Öğretmenliği yapmış biri olarak yaptığınız kampanyanın etkileri bakımından çok Muazzam olduğunu bilmenizi isterim; oradaki çocuklarla oluşturduğunuz gönül bağı domino etkisi oluşturmuştur. Bu duyarlı davranışınızın diğer arkadaşlarınıza da örnek olmasını temenni ederim” dedi. >>>>Oktay Yüksel

Editör: Haber Merkezi