Afyon Kocaöz’de 2000 dönüm araziye Çörek otu ekildi

Afyon Kocaöz’de, 2000 Dönüm Araziye, Anadolu’da Şifa Kaynağı Olarak Bilinen Çörek Otu Ekildi.

Anadolu’da hamur işlerinin vazgeçilmez süs malzemesi olan ve bazı peynir çeşitlerinde de sıkça kullanılan çörek otu; bilindiği üzere insanlık tarihi boyunca üretimi yapılan çok faydalı tıbbi ve aromatik bir bitkidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Şu kara taneyi (çörek otu) kullanın, ölümden başka her şeye devadır” hadisi çörek otunun önemine asırlar önce dikkatleri çekmiştir.

Tıbbın kurucusu olarak bilinen Hipokrat tarafından karaciğerin güçlendirilmesi ve sindirim sistemi şikâyetlerinin giderilmesi amacıyla kullanılan, günümüzde cilt rahatsızlıklarında, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalı etkisi olduğu kabul edilen çörek otunun yağlık üretiminin yaygınlaşıyor olması ve tıp da kullanılması, bitkiye ilgiyi artırmaktadır.

Türkiye’de tarımda ürün çeşitliliğini artırmak, hububat ile baklagil yetiştirmek arasına sıkışmış

Türk tarımını alternatif ürünler yetiştirerek ileriye taşımak isteyen Ispartarım firması, 2000 dönüm arazi üzerine çörek otu tohumlarını, Afyon, Kocaöz Beldesi’nde toprakla buluşturdu. Projeyi başından bu yana destekleyen Afyon Valisi Gökmen Çiçek’de ekim sürecini yakından takip etti. Kocaöz Belediyesi çalışanlarıyla birlikte yardımsever yöre halkının da destek verdiği, coşkuyla gerçekleşen ekim Türkiye’de çörekotu üzerine yapılan ekimler arasında rekor teşkil ediyor.

Editör: Haber Merkezi