AFYON, İSTİHDAMDAN PAYINI ALMALI
Türkiş’e bağlı Sendikaların şube Başkanları hızlı tren projesi sonucu oluşacak istihdamla ilgili görüşlerini bildirdiler.Demiryoliş sendika binasında yapılan basın açıklamasına Türkiş İl temsilcisi ve Demiryol İş sendikası şube başkanı Muharrem Uslu, Belediye İş sendikası şube Balkanı Yücel Şahin, Şeker İş şube Başkanı Murat Karamoçu, Yol iş temsilcileri Attila Kılıç, Ali Rıza Okyar, Çimse İş şube Başkanı Cengiz Acar katıldılar.
“15 bin kişiye iş olanağı doğacak”
Türkiş’e bağlı Sendikaların şube Başkanlarının ortak görüşlerini Türkİş temsilcisi ve Demiryol iş sendika şube başkanı Muharrem Uslu açıkladı.Uslu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;Ülkemizde İktidarın son yıllarda Demiryollarına önem verdiğini belirten Uslu;” Hükümetin Demiryollarına ayırdığı kaynaklar ve yeni projeleri olduğunu görmekteyiz. Bu projelerden bir tanesi de hızlı tren projesi. Bu proje tamamlandığında ülke genelinde yaklaşık onbeş bin kişinin istihdam edileceği ifade ediliyor. Şehrimizin de istihdam alanında gerekli payı alması gerektiğini düşünüyoruz. En büyük sıkıntı istihdamı oluşturacak gençlerimizin okuyup eğitim alacağı okulların olmaması olduğunu tespit ettik.”diye ifade etti.
“27 öğrencimiz eğitim görüyor”
“Bu görüşlerimizi Sayın Rektörümüze ve İl Milli Eğitim Müdürümüze de anlatarak yardımlarını istedik” diyen Uslu;” Rektörümüz Sağ olsunlar konu ile çok yakından ilgilenerek bu bizim yapmamız gereken bir görev, bu alanla ilgili bölümü açarız gerekirse bu alanda istihdam edilecek Mühendisleri de yetiştiririz dediler. İl Milli Eğitim Müdürümüzde bu konu ile ilgili üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtiler” dedi. İki yıldır süreci takip ettiklerini belirten Uslu;” Çalışmalar sonucu Gazi Endüstri ve Meslek okulunda raylı sistemlerle ilgili bölüm açıldı ve 27 öğrencimiz eğitim görüyor.En kısa sürede Üniversitemizde de ilgili bölüm açılacak.Bu bölümü bitiren gençlerimize iş olanağı hazır.” diye belirtti.
“Çocuklarımız diğer branşlara göre avantajlı olacaklar.”
Uslu;”Bu basın toplantımızı yapmaktaki amacımız vatandaşlarımızın çocukları için Lise ve Üniversite eğitimi için raylı sistemler bölümünü düşünmelerini sağlamak ve duyurmak. Çünkü çocuklarımız diğer branşlara göre avantajlı olacaklar.”diye söyledi.” Bu noktaya kolay gelmedik.” diyen Uslu;” Rektörümüz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz konuya sıcak baktılar. Bir de işin siyasi boyutu var. Başta sağ olsunlar Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere Valimiz İrfan Balkanlıoglu’nun, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın,AK Parti İl Başkanımız Mehmet Zeybek’in büyük katkıları oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Diğer taraftan sendikalarımız üyelerinin ve Başkanlarımızın büyük destekleri oldu.”diye vurguladı. Uslu konuşmasının son bölümde “Afyonkarahisar’ın istihdam yönünden payını alabilecek kapıyı açtığını düşünüyorum” diyerek “bu konuda emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi