Afyon İlim Yayma Cemiyeti  Yeni Yönetimi
Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti’nin 4. Olağan Genel Kurulu 13 Ocak 2012 Pazar günü Cemiyetin Hicret Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Cemiyetin altı yıldır başkanlığını yapan Ali Zenkin ve listesi, açık oylamayla yapılan seçimlerde kongreye katılan ve oy kullanma hakkı bulunan üyelerin tamamının oyunu alarak tekrar seçildi.
Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti’nin 4. Olağan Genel Kurulu Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Valilik Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Burak Orhan, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, Memur-sen İl Başkanı Abdullah Çelik ve İl Dernekler Müdürü N. Ahmet Gök’ün de katılımıyla gerçekleştirildi. 
İlim Yayma Cemiyeti`nin kongresine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Valilik Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Burak Orhan, İl Dernekler Müdürü N. Ahmet Gök, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, Memur-sen İl Başkanı Abdullah Çelik, Milli Eğitim Şube Müdürleri, cemiyet üyeleri ve çeşitli meslek gruplarından birçok davetli katıldı. Kongrenin divan başkanlığına Av. Murat Uçur, kâtip üyeliklerine ise Mâli Müşavir Mehmet Albayrak ve Osman Akbulut seçildi.
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zenkin söz aldı. Zenkin, “68 gönül insanı bir araya gelerek ilmi ve inancı yaymak amacıyla büyük bir hayır işleyerek bu cemiyeti kurdu. O günlerden sadece Ömer Lütfi Take abimiz hayatta kaldı.
İlim Yayma Cemiyeti 60 yılı aşkın zamandan beri milletimizin ilim ve irfan hayatında çok önemli katkıları olmuştur. Müslüman hayır ve hizmet adamıdır. Müslümana hayır yarışında olmak yaraşır. Çünkü en büyük ödül bu yarıştadır. Mümine yakışan büyük hedeflere süratle yönelmektir.
Peygamber Efendimiz (sav): “İnsan öldüğü zaman amel işlemesi kesilir. Ancak üç şey bundan müstesnadır. Sadaka-i cariye, kendisinden yararlanılan ilim ve kendisine hayır dua eden salih evlat.” buyurmuşlardır. Sadaka-i Cariyeye hayrın kurumsallaşması demekte mümkündür” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban ve İl Dernekler Müdürü N. Ahmet Gök’ünde birer konuşma yaptığı kongrede Divan Heyeti 2011-2012 Faaliyet Raporunu okuması için tekrar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zenkin’e söz verdi. Zenkin, özetle şöyle dedi: “2007 yılında kurulan Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti şu anda çocuk kulübü ve bilgi evi ile 5-6 yaş grubu çocuklara, ilk, orta ve lise öğrencilerine eğitim faaliyetleri ve yükseköğrenimde eğitim gören öğrencilere yurt imkanı veriyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı yapıyoruz. Taşra çalışmaları, bayanlar komisyonu ile kermes ve bayanlara yönelik eğitim çalışmaları, yaz etkinlikleri ve diğer STK’larla birlikte oluşturulan platformlara destek vermek suretiyle çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz” dedi.
Daha sonra faaliyet raporunda belirtilen konular sinevizyon şeklinde misafirlere izlettirildi.
Misafirlerce beğeniyle izlenilen sinevizyon büyük alkış aldı.
Yapılan seçimler sonucunda:
Yeni Yönetim Kurulu: Ali Zenkin, Ahmet Balı, Prof. Dr. Abdullah Eryavuz, Av. Murat Uçur, Mustafa Kardaş, Ömer Balı, Ahmet Ertürk, Hüseyin Dadak, Mehmet Albayrak, Kenan Şahin, Birol Kocaman, Necmettin Koçak
Denetim Kurulu: Abdullah Turhan, Ali İzzet Yetkin, İbrahim Özkul, Hasan Düzgün, Osman Akbulut, İsmail Keskin
Müşavere Heyeti: Ali Zenkin, Ahmet Balı, Prof. Dr. Abdullah Eryavuz, Av. Murat Uçur, Mustafa Kardaş, Ömer Balı, Hüseyin Dadak, Ali İzzet Yetkin, İbrahim Özkul, Gürbüz Bıdık, M. Arif Özdilek, Mahmut Yıldız, Yaşar Güven’den oluştu.
Kongre sonrası davetlilere yemek ikram edildi ve birlikte öğle namazı eda edildi.
 
 
Editör: Haber Merkezi