Afyon İHL’den tarihi başarı

TÜBİTAK 1’incileri Afyonkarahisar'dan

TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada İmam Hatip Anadolu Lisesinden Şeyma Nur Çiçek ve Sena İrem Çakal Afyonkarahisar'ın gururu oldular.

Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarihi bir başarıya imza attı. "Diziler Aracılığıyla Değerlerin Dönüşüme Uğradığına Yönelik Karşılaştırmalı bir çalışma ile “Lise Öğrencileri Örneği" konulu değerler eğitimi alanındaki TÜBİTAK projesi Türkiye birincisi oldu.

Afyonkarahisar AİHL öğrencileri Sena İrem Çakal, Şeymanur Çiçek ve Danışman Öğretmen Aysu Demirtaş'ın hazırladığı proje, tüm Türkiye'de alanında yapılan yaklaşık 1500 proje başvurusu arasından sıyrılarak birinciliği elde etti.

Türkiye’nin en eski ve en prestijli proje yarışması olan “TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına” bu yıl 12 dalda toplam 13 bin 940 başvuru yapıldı.

İlimizden yaklaşık 220 proje başvurusundan 21 tanesi Konya Bölgesine davet edildi. Konya Bölgesinde Değerler Eğitimi alanında birinci olan Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin projesi 12 Mayıs 2017 Cuma günü Türkiye Birincisi olarak ilan edildi.

Bu başarı hem ilimizin, hem de Türkiye'deki İHL'lerin ilk Türkiye birinciliği olarak tarihe geçti.

Öğrenciler, TÜBİTAK tarafından hem para ile hem de ÖSYM sınavında ek puanla ödüllendirildi. Öğrenciler ayrıca Afyonkarahisar AİHL Okul Aile Birliği tarafından umre ile ödüllendirildi.

Editör: Haber Merkezi