Afyon İHH kurban bağışlarını 103 ülke ve bölgeye ulaştıracak

Bu yılki kurban organizasyonumuzda "Paylaştığın Senindir, Paylaş Sevindir" sloganıyla kurbanları 103 ülke ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız.

Afyon İHH olarak

İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için "Paylaştığın Senindir, Paylaş Sevindir" sloganıyla dünyanın 103 ülke ve bölgesine yola çıkıyoruz.

Bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye'de ilk defa kurban projesi gerçekleştiren İHH 26 yıldır yürüttüğü kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırmaktır.Bu yıl İHH olarak kurbanları 103 ülke ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız.

İHH olarak bu Kurban Bayramı'nda kurban bedeli 750 lira olarak belirlenmiştir. Vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecektir.İHH olarak, bu sene geçen yıl dağıtılan 53 bin 500 bin hissenin üzerine çıkmayı hedefliyoruz.

Türkiye de dahil 103 ülke ve bölgede kurban bağışları sahiplerine ulaştırılacak ve bizleri bekleyen ihtiyaç sahiplerine, sadece kurban eti götürerek değil, hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edeceğiz.

Aynı zamanda Afyon’dan ve dahi Türkiye'den Mazlum coğrafyalarda ki kardeşlerimize selamlarınızı ileteceğiz. Bu yıl Afyon İHH olarak 5 arkadaşımız yurt dışında 4 ayrı ülkede kurban organizasyonuna dahil olacaklardır. Uganda, Pakistan Kazakistan ve Arnavutluk'a gidecek olan kardeşlerimiz siz Afyonkarahisar'lıhemşehrilerimizin sevgi ve selamlarını iletecek, bağışlamış olduğunuz kurban etlerini Mazlum coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimize ulaştıracaklar.

Biz İHH olarak verilen kurban hisseleri ile birlikte sadece et dağıtımı değil aynı zamanda yapılan diğer bağışlarla beraber de cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temellerinide atacağız.

İHH, bağışçılarının vekalet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını da güçlendirmeyi hedeflemekteyiz.

5 kıtada kurban organizasyonu

İHH'nın kurban organizasyonunda öncelik, mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecektir. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutulacaktır. Ayrıca Afrika'dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya, Orta Doğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşmayı hedefliyoruz.

Bölgeler:

"Afrika'da Burkina Faso, Çad (Çadlı, Orta Afrikalı ve Nijeryalı mülteciler), Kamerun (Kamerunlu ve Orta Afrikalı mülteciler), Orta Afrika Cumhuriyeti, Gana, Gine, Mali, Moritanya, Nijer, Senegal, Benin, Sierra Leone, Liberya, Togo, Burundi, Cibuti (Cibutili ve Yemenli mülteciler), Etiyopya (Etiyopya ve Ogaden), Güney Afrika (Güney Afrikalı ve Malawili mülteciler), Güney Sudan, Maurituis, Kenya (Kenyalı ve Somalili mülteciler), Komor Adalari, Swaziland, Malavi, Mozambik, Ruanda, Somali, Sudan (Darfur, Hartum ve Kesele), Tanzanya, Uganda ve Zimbabve.

Asya'da Bangladeş (Bangladeşli ve Arakanlı mülteciler), Hindistan, (Hindistan, Jamnu Keşmir, Kerala ve Assam), Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Myanmar (Myanmar ve Arakan), Vietnam, Tayland (Patani), Endonezya, Filipinler (Moro), Vanuatu, Kamboçya ve Doğu Türkistan. Ortadoğu'da Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Irak, Lübnan, Ürdün, Suriye, Yemen, Mısır, Tunus, İran ve Libya. Orta Asya ve Kafkasya'da, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Moğolistan, Acara, Azerbaycan, Gürcistan, Kırım, Ukrayna, Ahıska, Adıgey, Osetya, Karaçay-Çerkes, Kabardey Balkar, Dağıstan, İnguşetya, Abhazya ve Çeçenistan. Amerika'da Haiti, Ekvador ve Bolivya."

İHH olarak ayrıca Türkiye ile birlikte toplamda 20 ülkede 35 bin yetime bayramlık kıyafet yardımında da bulunacağız. İlimizde de 100 yetim öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuzabayramlık kıyafet hediye edeceğiz. Hayırseverler 120 lira karşılığında yetim çocuklarımıza bir bayramlık hediye edebilir.

Kurban bağışlarınız için Afyonkarahisar Belediyesi yanındaki Afyon İHH Dernek binamızdan, Kadınana İmam Hatip Ortaokulu önündeki standımızdan bilgi alabilirsiniz. EFT ile Albaraka Türk Afyonkarahisar şubesi "Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği" hesap adıyla TR 85 0020 3000 0221 3333 0000 04 nolu bağış hesabına Açıklama olarak "Kurban" yazarak bağış yapabilirler aynı zamanda 0542 562 03 03 no’lu telefonla irtibata geçebilirsiniz.

Saygılarımızla

Ahmet Ertürk

Afyon İHH Dernek Başkanı

Editör: Haber Merkezi