AFYON İGM NİN FAİZDE 100 MİLYONU VAR!
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi'nin faizde 100 milyon lirasının bulunduğu, bunların zamanı gelince yatırıma dönüştüğü belirtildi.
 Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, düzenlediği basın toplantısında yatırım çalışmalarını anlatarak, faizde tutulan paranın 100 milyon lira olduğunu açıkladı. Paraların faizde tutulup yatırıma dönüşmediği konusundaki eleştirilere cevap veren Oyur, faizden elde edilen yaklaşık 4,5 milyon liralık gelirin yol, su okul, harcamaları için kullanıldığını belirtti.
 Oyur, “Bakanlıktan bize gönderilen ödenekler var. 128 milyon liralık bir para harcamışız. Bunun içinde hem bakanlıktan gelen hem de özel gelirlerimiz vardır. Biz gelen ödeneklerden artan paraları Bakanlar Kurulu’nun kararlar doğrultusunda 3 bankada değerlendiriyoruz. Bu elde ettiğimiz gelirlerde yine okul, yol, su için harcanmaktadır. Boşta bekleyen paranın hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Bundan sadece bankalar kazanır. Bu yüzden biz fazla olan mevduatımızı faizde değerlendirerek biraz daha fazla gelir elde etmenin yoluna gidiyoruz.” dedi. Şu anda 100 milyon liraya yakın para olduğunu ifade eden Oyur, 2013 yılı itibariyle yaklaşık 10 milyona yakın bir faiz geliri beklediklerini anlattı. Oyur, faizdeki paranın 30 milyon lirasının sadece milli eğitimin olduğunu belirterek, “Devam eden çalışmalarımız var. Yaklaşık 46 tane işimiz var. Milli Eğitimle ilgili çalışmalarda arsa problemleri vardı. Bunların birçoğu çözüldü. Zemin etüt raporları hazırlandı. 2014-2015 eğitim öğretim yılında bu binalarını hepsi tamamlanarak hizmete girecektir.” diye konuştu. Gelir bütçesinde faiz geliri kaleminin bulunduğunu anlatan Oyur, 2013 yılında faiz gelirlerinin yaklaşık 10 milyon lira civarında olarak tespit edildiğini dile getirdi. Oyur, şunları söyledi: “Bunun karşılığında da zaten gider olarak konmuştur. Kayıt dışı herhangi bir şey söz konusu değildir. 100 milyonun planlaması yapıldı. 30 milyonu milli eğitimin parasıdır. Bir kısmı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın damlama sulama projeleri için gönderdiği paradır. 603 konutun alt yapı inşaatı ihalesi için gelen paramız var. Bunun dışında kendi gelirlerimizden kalan paramız var.” Oyur, en küçük bir ihalenin itirazsız olması halinde 2 ay sürdüğünü ifade ederek, itiraz olduğunda daha da uzayabildiğini, arsa problemi olmayan, hukuki alt yapısı çözülmüş işlerden hemen başladıklarını anlattı.
ÇALIŞMALARDAN BAZILARI
 Recep Oyur, 2013 mali yılı bütçesinde toplam 14,8 milyon liralık ödenek ayrıldığını, bu ödeneklerle 358 kilometrelik asfalt kaplama ve 84 kilometrelik stabilize yol yapıldığını kaydetti. 2013 yılı bütçesinde içme suyu ve sondaj işleri için 2 milyon liralık ödenek ayrıldığını belirten Oyur, bu ödeneklerle 14 adet içme suyu sondaj ihalesi yapıldığını, bunlardan 11 tanesinin tamamlandığını 3 tanesinin de devam ettiğini anlattı. Oyur, “Ayrıca 660 bin liralık ödenekle 40 köyümüzde ilave şebeke, kolektör hattı ve fosseptik inşaatları gerçekleştirilerek sağlıklı bir çevre kazandırılmıştır. Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ayrılan 5 milyon liralık ödenekle merkez ve 17 ilçe köy içi yollarımıza 350 bin metrekarelik parke taşı döşenmiştir. Bu işle ilgili yaklaşık maliyet, kontrollük ve kabul işlemleri idaremiz personellerince yerine getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.Cihan
Editör: Haber Merkezi