Afyon için uluslararası tanıtım

Milyonlarca insanın yakından takip ettiği Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) Afyonkarahisar yarışının tanıtımı, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından "Spor, Turizmin Geleceğidir" sloganıyla Almanya’da yapıldı.

Ülkemizde yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye yarışı, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarı olarak gösterilen 52. Berlin Uluslararası Turizm Borsası'nda (ITB) tanıtıldı. Fuarın Türkiye standında 01-02 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da yapılacak ve "Spor, Turizmin Geleceğidir" sloganıyla duyurulan Dünya Şampiyonası için ayrı bir bölüm ayrıldı.

Standı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ziyaret ederek fotoğraf çektirdi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke organizasyon hakkında Bakan Kurtulmuş ve Çavuşoğlu'na bilgi verdi.

"DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI’NI AFYONKARAHİSAR’A GETİRDİK"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar Belediyesi ile birlikte ilk kez bir spor federasyonun yurt dışındaki fuara katılıp tanıtım yaptığını belirterek, “Dünya Şampiyonasını ülkemize alırken birçok faktörü ele aldık. Bizim yıllardır kullandığımız "Spor, Turizmin Geleceğidir" sloganıyla dünya üzerinde milyonlarca takipçisi olan Dünya Motokros Şampiyonası’nı Afyonkarahisar’a getirdik. Hem ülkemize hem de Afyon’a ilgiyi arttırmak için turizm fuarlarında tanıtım yapıyoruz. Sadece bir spor organizasyonu yapmayacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başlayacak ve bir çok etkinliğin olacağı uluslararası bir festivalle her kesime kucak açacağız.” dedi.

Renkli görsellerle süslenen stant ve motokros motosikleti ziyaretçilerin ilgisini çekti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın destek verdiği Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun organize edeceği MXGP Of Turkey, canlı yayınlarla birlikte yarış başına 802 milyondan fazla TV izleyicisine ulaşacak

Editör: Haber Merkezi