AFYON HALKI 7’DEN 77’YE DEMOKRASİ NÖBETİNDE
 
FETO terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin ardından demokrasiye ve hükümetine sahip çıkan on binlerce Afyonkarahisarlı demokrasi nöbetinin 5. gününde meydanları doldurmaya devam etti.
 
Afyonkarahisar’ da on binlerce kişi 15 Temmuz akşamından itibaren FETO terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini protesto etmek için meydanlara indi. Ellerinde Türk bayrakları ile demokrasiye ve hükümetine sahip çıkan Afyonkarahisar’lılar 7’edn 77’ye meydanlara indi. Afyonkarahisar Anıtpark önünde toplanan on binlerce Afyonkarahisar’lı, tek yürek halinde hainlere lanet yağdırdı. Yasin’i Şerif-in okunmasıyla başlayan demokrasi nöbeti, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in konuşmasıyla devam etti. Meydanları dolduran on binlerce Afyonkarahisar halkına teşekkür eden Yurdunuseven, demokrasiye ve hükümetine sahip çıkan milletin, iradesini ortaya koyduğunu ifade etti.
 
BUNLARA İNSAN DİYEMİYORUM
Darbe girişiminde bulunanların insan olamayacağını ifade eden Yurdunuseven, “15 Temmuz bizim için demokrasimizin kara günüdür. Halkımızın 15 Temmuz günü 1 Kasım seçimlerinde ki iradesini tekrar ortaya koyarak sokaklara çıkarak devletine, milletine, hükümetine ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Maalesef 15 Temmuz günü devletin imkânları ile sırtına üniforma giyen, bu devletin silahını, uçağını, helikopterini alarak seçilmiş hükümete, cumhurbaşkanına darbeye girişen bir grup kişi vardı. Bunlara insan diyemiyorum, FETÖ ile hareket eden bir grup. Sayın Cumhurbaşkanımız olayların başlangıcından itibaren konuya hâkim olmuştur. Medyanın da olumlu katkısına çok teşekkür ediyoruz. Çok açık ve net olarak durumu ortaya koyup halkımızın, cumhurbaşkanımızın birlikte hareket etmesini medyamız sağlamıştır. Çok şükür sonuç iyi olmuştur. Demokrasi yolunda bu bayrak için, bu vatan için şehit düşenlere, tankların önüne yatan halkımıza darbecilere karşı koyan güvenlik kuvvetlerine, özellikle polisimize ve darbe tarafından yer almayan asker güvenlik kuvvetlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
KURAN-I KERİM OKUNDU
İl Başkanı Yurdunuseven’in ardından STK temsilcileri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Aziz Yıldırım’da birer konuşma yaptılar. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu ile İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel’de demokrasi nöbetine katılarak, meydanda toplanan on binlerle birlikte selamladılar. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden demokrasi nöbetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve darbe girişimini anlatan videolar izlenildi.
 
DARBE SUÇU KOLEKTİF İŞLENEBİLEN BİR SUÇTUR
Demokrasi şöleninde son olarak konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, darbe girişimi sırasında gerçekleşen olayları anlattı.  Özkaya, "Meydanda sabahlara kadar konuştuğumuz halkımız, açık eve net şekilde bizden şunu istiyor; 'Bu darbecileri idam edin. Darbecileri Yunan Ordu'sunun Kurtuluş Savaşı'nda yapmadığını, bunlar yaptığını, Meclis'i bombaladılar. 1960 darbesinde yapılmayanları yaptılar. Bunları idam edin' diyor. Bugünkü Anayasal mevzuatta, Anayasa'nın 38. maddesine göre idam yasaktır. Ceza Kanunu'na göre 'bir ceza geriye doğru işlemez' kuralı vardır. Darbe suçu kolektif işlenebilen bir suçtur. Çok insanla işlenebilen ve temadi eden, süreklilik arz eden bir suçtur. Fethullah'ı terör örgütünün lideri Fethullah Gülen'in 17-25 Aralık'ta birinci darbe teşebbüsünü başaramamasından sonra Silahlı Kuvvetlerdeki örgüt mensupları ve yöneticilerine vermiş olduğu talimatla darbe başlamıştır. Örgütün lideri ve pek çok üyesi yakalanmamıştır. Örgütün kamu içinde çalışan ve üniforma giymiş asker, polis mensuplarının bir kısmı yakalanmamış olması, bunların hala benzer teşebbüste bulunması görmüş olmamız karşılığında suç devam etmektedir. Bu aşamada yapılacak değişiklik beriye doğru işlemezdik kuralının dışında olup, suçun sonuçlandığı ana kadar geçerli olacak, açık bir şekilde darbe suçunu işleyenlerin idam edilmesi mümkün hale gelecektir. Milletimizin bizden beklentisi, Meclisi'mizi bombalayan, yaralayanların Meclis'te, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bölgesini bombalanarak eşit edenlerin o bölgede, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekât bölgesini bombalayanların o bölgede, Boğaziçi Köprüsü üzerindeki halkımızın üzerinden tankla geçip, ateş ederek halkımızı öldürenlerin bu bölgelerde idam edilmesini bekliyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından meydanları dolduran on binlerce vatandaş nöbet yerini terk etmedi. 


 
Editör: Haber Merkezi