AFYON GİRİŞİM AVM ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Afyon Girişim AVM ve Hizmet İşletmeciliği A.Ş Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, proje hazırlıklarının hızla ilerlediği, şantiye çalışmalarının da başlatıldığı ifade edildi.

Konu hakkında yapılan açıklamada, 45 gündür Yönetim Kurulu’nun tam katılımıyla concept çalışmalarını yürüttüğü, bununla ilgili AVM konusunda trend olmuş heyecanlı ve istekli büyük gruplarla görüşüldüğü belirtildi. Biri İspanyol, biri Amerikan olmak üzere, Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinde çok başarılı AVM projesi gerçekleştiren Türk mimari gruplarıyla görüşülerek içlerinden çok ünlü bir Türk mimarla anlaşıldığının, konsept ve mimari projeye başlatıldığının ifade edildiği açıklamada, arazi, üzerinde zemin etüt çalışmalarının bitmek üzere olduğu, yaklaşık 20 lokasyaonda 40’ar ve 50’şer metrelik sondaj atıldığı bununla ilgili laboratuar analizlerinden sonra statik proje aşamasına geçileceği söylendi.

Afyon Girişim AVM ve Hizmet İşletmeciliği A.Ş yetkilileri tüm proje çalışmalarının yurt içinde çözüleceği, AVM de tüm yeni teknolojilerin kullanılacağını; ısı, iklimlendirme ve elektrik enerji ihtiyacı için maximum tasarrufa yönelik çalışmaların yürütüldüğünü, şantiyenin büyük olması nedeniyle kaba inşaatının kalabalık uzman kalifiyeli bir ekibe Afyonkarahisar dışından taşere ettirileceği, tüm çalışmaların planlanan takvime göre ilerlediğini söylediler. Yönetim kurulunun işi sıkı tuttuğu konusunda profesyonel bir real estate (Gayrimenkul değerleme-analiz) firması ile anlaştığı, yapılacak AVM ile ilgili çevresel, ticari, estetik, büyüklük, v.s. konularda çok kapsamlı bir çalışma yaptırdığı ortaya çıktı.

Editör: Haber Merkezi