Afyon, Gece Radar Uygulamasında Pilot Bölge
Afyonkarahisar'da gece görüş sistemine sahip radarla birlikte gezici radar uygulaması başladı.
Emniyet kemeri uygulamasında pilot bölge seçilen ve kemer takma oranları yüzde 80'e ulaşan Afyonkarahisar'da gece görüş sistemine sahip radarla birlikte gezici radar uygulaması da başlatıldı.
Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen 'Güvenli Trafik Projesi' (RS10) çerçevesinde Afyonkarahisar'da bir yıl önce emniyet kemeri projesi uygulaması başlanmıştı. Kentte yürütülen denetim ve bilgilendirme çalışmaları sonrasında başlarda yüzde 7 olan kemer takma oranları yüzde 80'lere ulaştı.
Emniyet kemeri uygulamasıyla Türkiye'ye örnek olan kentte şimdi de hız kontrolünde de sağlanması konusunda yeni bir uygulama başlatıldı. Gece görüş sistemine sahip radarla birlikte gezici radarlar hız kontrolünde önemli bir rol oynayacak.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, kentin muhtelif bölgelerinde başlatılan uygulamayla birlikte, araçların hız kontrolünü sağlayarak ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarını en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Afyonkarahisar'da hız kontrollerinin aratarak devam edeceğini belirten Uçkan, özellikle geceleri araç sürücülerinin daha hızlı araç kullandıklarını ve trafik kazalarına adeta davetiye çıkardığını belirtti. Uçkan, "Gece görüş radar uygulamasıyla bunun büyük oranda önüne geçileceğini düşünüyoruz. Gece radar uygulamasının gündüz yapılan radarla hız kontrolü uygulamasından hiçbir farkı yoktur. Gece radarımız aynı anda 2 aracın hızını denetleyebilmektedir. Plaklarını tespit ederek araçlara gerekli kanun doğrultusunda cezai işlem yapılmaktadır." dedi.
Afyonkarahisar'ın kemer uygulamasında olduğu gibi hız kontrolünde de ciddi bir başarı yakalayacağını ifade eden Uçkan, radarın gece karanlığına göre geliştirildiğini araçların hızını yaklaşık 1,5 kilometreden tespit edebildiğini dile getirdi. Uçkan, "Sistem Afyonkarahisar'da her an her yerde kullanabilecektir. Amacımız sürücülere ceza kesme değildir. Onların can ve mal güvenliklerini sağlamaktır. Sürücülerimiz gece radar olmayacağını düşünerek daha yüksek hız yaparak hem kendilerinin hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmaktadır." diye konuştu.Cihan
Editör: Haber Merkezi