AFYON FRİG FOTOĞRAF DERNEĞİ KURULDU
 
Afyonkarahisar’da fotoğraf sanatına olan ilgi giderek artıyor. Afyon Frig Fotoğraf Derneği (AFFD) adıyla 07 Ocak 2014 tarihiyle resmen kurulan fotoğraf derneği yedi kurucu üye ile çalışmalarına başladı. İhsan Kardaş, Hayati Ulusay, Murat Özçelik ,Tolga Özdemir,Murat Celkan,Halil Kardaş ve Ebru Bekişoğlu ile kuruluşu gerçekleşen dernek ilk etkinliğini Şubat ayında açılış sergisiyle yapacak. Farklı kariyerlere sahip yedi fotoğraf tutkunu kurucuların temel amaçları fotoğraf sanatının tanıtılması, yayılması olarak belirtiliyor. Kurulduğu bölgenin tarihsel mirasından yola çıkılarak fotoğraf derneği adına Frig ön ekini uygun bulmuş. Logosunda bulunan şapka ise insanlık tarihi boyunca özgürlüğün simgesi olan “Frig Başlığı” seçilmiş.
 
Bahar aylarının ortalarında eğitim seminerleri ve fotoğraf gezileri ile sezon etkinliklerine devam edecekler. Derneğin yönetimi: “Fotoğrafa ilgi duyan ve kendini bu yönde geliştirmek isteyen herkesi bir çatı altında toplamak en büyük arzularımızdandır. Bu nedenle ilgili herkesi etkinliklerimize bekliyoruz. Tüm etkinliklerimiz herkese açıktır. Böylesi bir derneğin yaşamının zenginleşmesinin, fotoğraf sanatının doğru tanıtılıp, yaygınlaşması etkinliklerin düzenlenmesi ve etkinliklere katılımdır.” Şeklinde bir açıklama yapılmıştır.
Dernek Başkanı AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi Hayati Ulusay derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Açılış sergisinin ardından gerçekleştirilecek etkinliklerin başında fotoğraf gösteri ve sunumları, sanat ve fotoğraf söyleşileri yer aldığını kaydeden Hayati Ulusay, “Bahar aylarının ortalarında eğitim seminerleri ve fotoğraf gezileri ile sezon etkinliklerine devam edeceğiz. Fotoğrafa ilgi duyan ve kendini bu yönde geliştirmek isteyen herkesi bir çatı altında toplamayı arzu ediyoruz. Bu nedenle ilgili herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz. Tüm etkinliklerimiz herkese açıktır. Amacımız, böylesi bir derneğin yaşamının zenginleşmesinin, fotoğraf sanatının doğru tanıtılıp, yaygınlaşması etkinliklerin düzenlenmesi ve etkinliklere katılımdır.” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi