Afyon Eğitim Vakfı Genel Kurulunda Başkan Serteser ve yönetim güven tazeledi

AEV Başkanı Hüsnü Serteser, vakıf olarak bursiyer sayısını bin öğrencinin üzerine çıkararak Türkiye genelinde büyük ölçekli eğitim vakıfları arasına girmek istediklerini söyledi. Serteser, “İnşallah bu hedefimize de elbirliğiyle ulaşacağız.” dedi.
Afyon Eğitim Vakfı (AEV) 34. seçimli genel kurul toplantısı bugün Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel kurul toplantısı sonunda seçime tek aday ve liste olarak katılan Vakfın mevcut Başkanı Hüsnü Serteser ve ekibi göreve seçildiler. Genel kurul toplantısına; Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran, Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Müftüsü Sinan Kazancı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler katıldılar.
“TÜM YÖNETİCİLERİMİZ BİZE HEP DESTEK OLUYOR”
AEV genel kurul divanı iş insanı Şükrü Koçoğlu’nun Başkanlığında; Kadir Pancaroğlu ve vakfın sekreteri Murat Diker’den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra toplantının açış konuşmasını AEV Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. ATSO hizmet binasının dünyanın en yeşil binası seçildiğini hatırlatan Serteser, “Konuklarımızı dünyanın en yeşil binası seçilen ATSO hizmet binasında ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Afyon Eğitim Vakfı olarak başarılı bir yılı tamamlayarak 35’inci yılımıza ulaşmış bulunuyoruz. Tüm dünyayı sarsan pandemi nedeniyle iki yıl üst üste genel kurulumuzu yapamadık. Tekrar biraraya gelebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim insanı ve yazar kimliği ile de öne çıkan, birçok üniversite öğrencisi yetiştiren Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın genel kurul toplantımıza teşrifleri bizi çok mutlu etti; onurlandırdı. Bizi çok sevindiren bir husus da tüm Valilerimizin, Belediye Başkanlarımız’ın her zaman bize yakından ilgi göstermeleri ve destekleridir. Bundan güç alarak azimle şevkle daha çok çalışarak daha çok Afyonlu ihtiyaç sahibi, başarılı bir öğrencimize daha ulaşmak istiyoruz. Bağışçı hayırseverlerimizin sayısı ve toplanan bağışlar her geçen gün artmaktadır. Bağışçılarımıza ve bizi hep gündemde tutarak tanınırlığımızı artıran basın kuruluşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Pandemi süresince okulların kapalı olmasına rağmen uzaktan eğitim ihtiyaçlarının devam etmesi nedeniyle, burslarımızı kesmedik desteğimiz devam etti.” dedi.
“ARAZİ BORCUMUZ AZALDI, 662 BURSİYERE ULAŞTIK”
4706 Sayılı Yasa ile sağlanan imkânla Afyon Eğitim Vakfı’na kazandırılan, üzerinde Özel Afyon TED İlköğretim ve Lisesi bulunan arazinin taksitlerini ödediklerini belirten Serteser, “Buna rağmen bu yıl burs verdiğimiz öğrenci sayısını artırarak 662 bursiyere ulaştık. Hazineden satın alınan TED Koleji’nin taksitleri devam ediyor. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren, okulun kirası bu taksitlerimizi karşılayacaktır. Bu dönem, kısıtlı imkânlarla zor bir işi başardık. Başardığımız işle de hızlı dijitalleşen dünyada yerimizi aldık. Önceki dönem Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in öncülüğünde, ATSO’nun desteği ile Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri tarafından üretilen ürünlerin satılması ve buradan elde edilecek komisyon gelirleri ile de öğrencilerimize burs vermek üzere albikere.com e-ticaret sitesini kurduk. albikere.com’un birinci yılını da, Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, il protokolümüzün seçkin üyeleri ile geçtiğimiz Çarşamba günü kutladık. Bu sitemizi, elbirliğiyle geliştireceğiz.” diye konuştu.
“TOPLUMUN HER KESİMİDEN GURUR VEREN DESTEKLER GELİYOR”
Afyonkarahisar dışındaki derneklerin bir araya geldiği Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu’nun (TAP) düzenleyeceği her türlü faaliyette paydaş olarak AEV’nı seçtiğini söyleyen Serteser, “Bu kapsamda ‘Kan Ver Afyon’, ‘Yetimler Haftası’, ‘TAP Kurtuluş Ormanı ‘gibi tüm faaliyetleri ortak yürüttük. Yine toplumun her kesiminden vakfımıza bizi sevindiren ve gururlandıran birbirinden farklı destekler gelmektedir. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyon Eğitim Vakfı, Klasik Mercedes Kulübü’nün desteklediği, sanayici ve iş insanlarımızın da katkı sağladığı ‘Bir Yıldız Doğuyor’ projesi kapsamında tüm aksamı baştan sona yeniden ele alınan 1971 model klasik Mercedes araç satılarak elde edilen para vakfımıza verilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minik bağışçılarımız kumbaralarındaki paraları ağebeylerinin ve ablalarının eğitimine bağışlamışlardır. Yine bir ilkokulumuz yaptıkları kermesten elde ettikleri kazancın tamamını ağabey ve ablalarına destek için bize getirmişlerdir.” şeklinde konuştu.
“BAŞARIMIZI DA BURSİYER SAYIMIZI DA YÜKSEĞE TAŞIYORUZ”
“Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Tonyzenn firmasının sahibi hemşerimizin göndermiş olduğu takım elbiseler, geçen öğretim yılını sonunda mezuniyetlerinde giymek üzere bursiyerlerimize dağıtıldı.” diyen Serteser, “Bu yılda Afyonumuzun en başarılı okullarından olan Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencilerin sınav öncesi motivasyon sağlamak için yine takım elbise hediye edildi. Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde hayatını sürdüren, 4 ayda 1053 kitap okuyarak Dünya Çocuk Rekorlar Kitabı’na giren 8 yaşındaki Mahir Atabey Türk için ‘En Çok Kitap Okuma’ rekoru kırmasında sponsor olarak bu gurura ortak olduk. Vakfımızın gelirlerini çoğaltmaya çalışıyoruz, bu konuda hep yanımızda olan başta Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, hayırsever iş insanlarımız basınımız ile kamunun tüm kurumlarına teşekkür etmek istiyorum. Başarımızı ve bursiyer sayımızı her yıl, bir önceki seneye göre daha yükseğe taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“FOTOĞRAF GELİRLERİ VAKFA BAĞIŞLANACAK”
Hüsnü Serteser sözlerini şöyle tamamladı: “Genel kurul topylantımızdan sonra iki fotoğraf sanatçımızın, Şenol Zümrüt ve Hakan Yılmaz hocamızın fotoğraf sergisisini ziyaret edeceğiz. Bu iki sanatçımız da satılacak fotoğrafların tüm gelirlerini vakfımıza bağışlamışlardır. Bursiyer sayımızı bin öğrencinin üzerine çıkararak Türkiye genelinde büyük ölçekli eğitim vakıfları arasına girmek istiyoruz. İnşallah bu hedefimize de elbirliğiyle ulaşacağız. Bizim kültürümüz ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olmayı’, ‘İlim Çin’de de olsa arayıp bulmayı’ benimsiyor. Ayrıca ‘Hayattaki en hakiki yol göstericinin bilim olması’ ilkesi de yine kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Biz de karınca, kararınca; gençlerimizin eğitim-öğretim hayatına destek olarak şehrimiz ve ülkemize karşı görevimizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Gelecek eğitimli, kendini yetiştirmiş; vefalı ve umutlu gençlerimizin elinde şekillenecektir.”
SERTESER VE LİSTESİ YÖNETİME SEÇİLDİ
Faaliyet ve denetim kurullarının raporları ayrı ayrı okunarak oybirliğiyle ibra edildi. AEV Başkanı Hüsnü Serteser, tek aday olarak katıldığı seçimde ekibi ile birlikte göreve seçildi. Hüsnü Serteser’in Başkanlığında yönetim kurulu üyeliklerine; Burhanettin Çoban, Ahmedi Salim Pancar, Adnan Demirel, Metin İplikçioğlu, Yavuz Kocaşaban, Hüseyin Çelik seçildiler. Denetleme Kurulu Üyeliklerine; Kadir Altınkaya, Gürcan Aşçı, Besim Telek seçildiler. > Burcu AYDIN-Kocatepe

Editör: Haber Merkezi