Afyon da, Şiddetli Soğuklar
Hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düştüğü Afyonkarahisar'da, ekmeklerini sokakta çalışarak kazanan seyyar satıcı ve temizlik işçileri, soğuk havayı döktükleri alın terleri ile ısıtıyorlar.
Kente genelinde etkili olan, ağaçların dahi donduğu soğuk havada, seyyar satıcılar ve temizlik işçileri insanın dışarı çıkmakta tereddüt ettiği buz gibi havada, ekmeklerini sokakta çalışarak çıkarıyorlar. Kent merkezinde İl Emniyet Müdürlüğü kavşağında belediye tarafından kendine gösterilen yerde simit satan Özkan Durukan, her sabah saat 07.00'da tezgahının başında olduğunu ve ekmek mücadelesine soğuğun daha fazla kendini gösterdiği sabahın erken saatlerinde başladığını kaydetti. Halinden şikayetçi olmadığını çünkü bir dilim ekmeğin mücadelesini verdiğini dile getiren Durukan, alınteri ile çalışmanın, kazanmanın mutluluğunun hiçbir şey ile ölçülemeyeceğini ve insanın içinde helal kazanma isteği olduğu müddetçe de buna değil soğuk hiçbir şeyin engel olamayacağını sözlerine ekledi.
Simit satıcı Özcan Durukan gibi ekmeğini buz gibi havada dışarıda çalışarak kazanan temizlik işçilerinin ise mesailerini saat 06.00'da başladıkları ve tıpkı Durukan gibi gün boyu sokakta oldukları kaydedildi.
Bir başka dışarıda çalışarak geçimlerini kazanan Milli Piyango bilet satıcıları ise, sabahın erken saatlerinde işlerinin başında ve bıçak gibi keskin ayazda yaklaşan Yılbaşı öncesinde sattıkları biletlerle vatandaşa adeta sıcacık umutlar dağıtıyorlar.
Öte yandan, Afyonkarahisar Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilerde soğuk havanın hafta boyuna devam edeceğinin ve 27 Aralık Cuma günü ise güneşin sıcak yüzünü göstermesinin beklendiği belirtildi.
Editör: Haber Merkezi