Afyon da, Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü
Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişi 'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' kampanyası kapsamında yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüş yaptılar.
1 yaşından 85 yaşına kadar her yaş gurubundan insanın katıldığı yürüyüşte, bazı ailelerin Bebek arabaları ile yürüyüşe katıldıkları gözlendi. Yürüyüş öncesinde, katılımcılara 'Adım Sayar'da dağıtılırken, bu sayede katılımcılar yürüyüş boyunca ne kadar adım attıklarını da görmüş oldular. Afyonkarahisar Valiliği önünde başlayan yürüyüşe bastonu ile katılan 80 yaşındaki Mehmet Yiğit isimli vatandaş yürüyüşün en renkli isimlerinden olurken, ilerleyen yaşına rağmen yürüyüş yapmanın önemini göstermek için etkinliğe katıldığını dile getiren Yiğit, "Yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Benim taşıma kartın olmasına rağmen dolmuşa binmiyor ve yürüyüş yapıyorum. Günde 5-6 kilometre yol yürüyorum" dedi.
Gerçekleştirilen yürüyüşle ilgili bilgilere veren Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfü Akgün, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde organize ettiği etkinlikle ile insanların sağlıklı yaşamın anahtarlarından birisi olan 'Yürüyüşe' yönlendirildiğini söyledi. Akgün, gerçekleştirilen yüryüş ile ilgili şunları söyledi:
"2014'e sevdiklerimizle birlikte yürüyoruz. Bugün bütün Türkiye'de bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bir programla sağlık için yürüyoruz. Bu tür organizasyonlarla yürüyüşün, hareketin sağlık için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz. Öyle bir ilaç düşünün ki, 'Bir tek ilaç ile bir çok hastalığını tedavi etme imkanımız var.' Aynı zamanda genç ve sağlıklı kalabilmek içinde hareket önemli. Bunu vurgulamak amacı ile yürüyüş yapıyoruz. Sadece hareketi değil, sağlıklı beslenmeyi, tuzu azaltmayı ve hareketi önemsiyoruz ve bunun önemini anlatmaya çalışıyoruz."
"HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK"
Yürüyüşe katılan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav ise hayatta her şeyin başının sağlık olduğunu ve sağlıklı yaşamak için yürüyüşün çok önemli olduğunu ifade etti. Corav, "Halkımızı insanlarımızı daha sağlıklı bir hayata yöneltebilmek için yürüyüşe teşvik ediyoruz. Yürümek hayattaki en kolay şey, insanın hayatta yapabildiği en rahat hareket yürümek" diye konuştu.
Öte yandan, yürüyüşe 7'den 70'e her yaş gurubundan insan katılırken, yürüyüşe aileleri ile birlikte katılan miniklerin yorulduğunda ise adresleri ebeveynlerinin kucakları oldu.
Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de destek verdi.
Editör: Haber Merkezi