AFYON DA, ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, toplum ve dünya değiştikçe öğretmenlere yüklenen görev ve sorumluluklarında paralel bir şekilde arttığını kaydederek, "Dünyadaki bunca teknolojik gelişmeye rağmen öğretmenin yeri doldurulamamış ve doldurulamayacaktır" dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde ilk olarak Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kocatepe Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasından sonra Afyon Lisesi salonunda öğretmen konulu resim sergisinin açılışı yapıldı. Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (RAM) gerçekleştirilen kutlama törenine geçildi. Törene, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol'un yanı sıra İkmal Komutan Vekili Kıdemli Albay Ali İhsan İmre, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Metin Yalçın, sınırları okul duvarlarıyla çizilemeyecek kadar çok anlamlı bir görev olan öğretmenlik mesleğinin, sadece ders saatlerinde üstlenilip sonra bir kenara bırakılamayacak kadar ağır bir sorumluluğunun olduğunu söyledi. Öğretim programlarının şekillendiremeyeceği ölçüde geniş bir iş alanının, öğrencilerin yanı sıra, toplumun tüm bireylerinden oluşan oldukça kalabalık bir kitleye hizmet edebilecek çapta büyük bir fedakarlığın isminin öğretmenlik olduğunu vurgulayan Yalçın, "Tarihe baktığımızda; bütün önemli şahsiyetlerin öne çıkan en önemli vasıflarının başında öğretmenlik gelmektedir. Bunların genel uygulamalarına baktığımızda da eğitim her şeyin başında geldiğini görmekteyiz. Toplum ve dünya değiştikçe öğretmenlere yüklenen görev ve sorumluluklar da artmaktadır. Dünyadaki bunca teknolojik gelişmeye rağmen öğretmenin yeri doldurulamamış ve doldurulamayacaktır. Eğitim ordumuzun yüklendiği sorumluluk öylesine önemlidir ki yoğurup şekillendirdiğimiz nesillerin başarı veya başarısızlıklarının yanı sıra ahlaki meziyet ve zaaflarında da bizlerin verdiği eğitimin izleri görülmektedir. Bu düşüncelerle, aydınlık bir geleceği hep beraber inşa ediyor olmanın bilinci ve sorumluluğu ile gösterdiğiniz fedakarlığa teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında emekli olan öğretmen Zehra Akduman'a 'Hizmet Şeref Belgesi', Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol tarafından verildi. Daha sonra şiir dinletisi ile devam eden törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler, öğretmenliğe giriş andını okudular. Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan oratoryo gösterisinin ardından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Tören, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu koro tarafından şarkı ve türkülerin söylenmesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi