Afyon da, Mustafa Kemal Atatürk Saygıyla Anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 75'inci yıldönümü Afyonkarahisar'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.
Kocatepe Parkı'nda başlayan anma törenlerinde Atatürk Anıtı'na ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve siyasi parti temsilcileri tarafından çelenk sunuldu.
Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te Afyonkarahisar'ın çeşitli yerlerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından sirenlerin çalınması ile birlikte, iki dakika saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile buradaki tören sona erdi.
Kocatepe Parkı'nda düzenlenen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Ayhan Bilge, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve öğrenciler katıldı.
Törende ayrıca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk anıtının önünde meşale yakıldı.
Kocatepe anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninden sonra, Kocatepe Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘’Ulu Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 75. Yıldönümü’’ Anma programı için Rehberlik ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirildi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi önünde hazırlanan Atatürk’le ilgili fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisi başta vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere programa katılan protokol üyelerince ilgi ile incelenmesinden sonra geçilen programda, Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, Kocatepe Anadolu Lisesi Müdürü Nihat Selek, tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı.
Bu konuşma sonrasında, ‘Atatürk’ün Asker Kimliği’ konulu konuşmayı Piyade Yarbay Tuncay Timuçin yaptı. Atatürk’ün gençliğe hitabesinin Kocatepe Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Mehmet Gündönen tarafından okunması ile devam eden törende Atatürk’ün son günlerini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra töreni düzenleyen Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Gençliğin Ata’ya cevabı okundu.
Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları ‘10 Kasım Atatürk Orotoryosu’nu sunmalarının ardından ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Kasım Atatürk Haftası münasebetiyle düzenlenen ve İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Ayhan Bilge ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verilmesi ile burada düzenlenen tören son buldu.
Editör: Haber Merkezi