Afyon da, Güvenlik Şube Müdürleri Toplantısı
Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından, güvenlik hizmet politikalarını ve stratejilerini belirlemek, bilgi değişimi ve işbirliği sağlamak, güvenlik etkinliğini artırmak amacıyla yapılan ‘Güvenlik Şube Müdürleri Toplantı’sı Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun katılımı ile başladı.
İkbal Termal Otel’de 19-22 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacak olan Güvenlik Şube Müdürleri Toplantısı’nın ilk bölümüne Vali İrfan Balkanlıoğlu, Güvenlik Dairesi Başkanı Bekir Akarsu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü Müjdat Karagöz ve 80 ilden gelen Güvenlik Şube Müdürleri ile Birim Amirleri katıldılar.
Açılış konuşmaları sırasında söz alan Vali Balkanlıoğlu ; “Emniyet Genel Müdürlüğü toplantılarının ilimizde gerçekleştirilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu sayede Emniyet Genel Müdürlüğünün üst düzey yöneticileri ile 80 ilden gelen emniyet mensuplarını tanıma imkanı buluyoruz. Ayrıca, Afyonkarahisar gibi güzide bir ilde sizleri ağırlamak bizler için ayrı bir kazanım. Çünkü Afyonkarahisar Cumhuriyet tarihinde önemli bir il. Burası Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu yerdir. ‘Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir, ileri’ emri burada verilmiştir. Bu münasebetle Afyonkarahisar devletimizin kurulduğu, binlerce şehidin olduğu, mübarek bir beldedir. Afyonkarahisar termalin başkentidir. Termal sularla 15.000’e yakın konut ısıtılmaktadır. İlimizde 8 adet 5 yıldızlı termal otelimiz bulunmaktadır ve önümüzdeki dönemlerde bu sayının artacağına inanıyoruz. Afyonkarahisar’ımızda dünyada eşi benzeri olmayan termal sularımız var. Afyonkarahisar’da 4 ayrı bölgede termal su çıkmakta ve hepsinin özelliği birbirinden farklıdır. Gazlıgöl Havzasından çıkan termal su içilebilir durumda ve dünyaca ünlü Kızılay Maden Suyu burada üretiliyor. Aynı zamanda İscehisar ilçemizde de yakın bir zaman da çok şifalı bir termal su kaynağı bulundu. Dolayısıyla 5. havza oluşup termal merkez haline gelme yolunda ilerliyor. Termal sularımızda kükürt oranı az olduğu için kokusu azdır. İnsanı rahatsız etmez ve birçok rahatsızlığa da iyi gelir. İçerisinde 6 gram’a yakın mineral madde var. Bu anlamda termalin, mermerin, lezzetin ve tarihin başkenti Afyonkarahisar’dır. Hava alanımız yapıldı, hızlı trenimizle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ulaşımdaki bu avantajları nedeniyle Afyonkarahisar, kongre merkezi konumundadır.” dedi.
Emniyet ve asayiş bir devletin en önemli ifa etmesi görevdir diyerek sözlerine devam eden Vali Balkanlıoğlu; “Bir memlekette huzur sükun yoksa ve emniyet sağlanamamışsa o devletten devlet diye bahsedemeyiz. Tabi bu sadece güvenlik güçleri eliyle yürütülecek bir iş de değil. Devletin temel nizamı, temel dinamikleri, yasaları, mevzu atı ve yönetim şekli güvenlik güçlerine yardımcı olmalıdır. Dolayısıyla güvenlik her şeyden önemlidir. Can ve mal güvenliği her birey için son derece önemli. Türkiye gibi bölgesinde yıldız olması iddiasıyla gelişmekte olan güçlü ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Bunun içinde iç ve dış kuvvetler var. Ve bu güçler memleketin huzur ve sükununu kaçırmaya çalışıyorlar. Mesela basit bir gösteri gibi görünen olaylarda bile araya sızan terör örgütleri ortalığı karıştırmak için birçok girişimde bulunuyorlar. Burada yapılan bir hata ülke bazında kötü bir izlenime götürür. Bu nedenle planlama, organizasyon, soğukkanlılığı muhafaza, bilgi ve tecrübe sahibi olma son derece önemli. Yapılan hatalar büyük maliyetlere sebep olabiliyor. Yapılacak müdahaleler kaliteli, düzgün ve planlı olmalıdır. Bunun içinde polislerimizin moral ve motivasyona da ihtiyaçları var. Maddi ve manevi olarak polislerimizin desteklenmesi gerekiyor. Çünkü ülkemizin geleceği için çok önemli görevleri icra eden ve yeri geldiğinde sabahlara kadar görev başında olan ve evden çıkarken ailesiyle helalleşen kamu görevlileri sadece emniyet mensuplarımızdır. Sizler 80 ilden geldiniz. Her ilin dinamikleri, hassasiyetleri farklı farklı olup bunları arkadaşlarınızla paylaşmanız ve görevinize etkinlik katmanız gerekiyor. Bu anlamda aranızda dayanışma halinde olmak, yeni bilgi ve yöntem bulan arkadaşların birbirleri için paylaşım içinde olması gerekir. Karşılıklı görüşmelerle inşallah bu eğitim sizleri çok daha ileriye götürecektir. Bu temennilerle sizleri yaptığınız görevlerden dolayı kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum’’dedi.
Güvenlik Şube Müdürleri Toplantısı’nın açılış bölümü Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından sona erdi.
Editör: Haber Merkezi