Afyon CHP, Kadın Kolları Genel Başkanını Ağırladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kollarını ziyaret etti.

Ziyarete Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Nurten Bozkurt, Nurhan Coşkun, Düriye Bozkurt Taş, Ayfer Cömert, Fatma Köse, Celile Esen Kutlumete de katıldı.

CHP’li kadınların hazır bulunduğu ziyarette bir basın açıklaması yapan Dokuzcan, ‘’Bu gün burada ‘CHP Kadınları ANAdolu yollarında’ isimli projemiz kapsamında bulunuyoruz. Bu proje kapsamında bu gün Afyon’dayız, buradan Antalya’ya geçeceğiz. Daha sonrada Burdur, Isparta, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerimize geçeceğiz. Bu çalışmamız 7 ayda 7 bölge çalışması. Bu çalışmamızın amacı CHP Kadın Kollarını yerel seçimlere hazırlık aşamasında daha etkin bir hale getirmek’’ diye konuştu. Hilal Dokuzcan, şöyle devam etti:

’’Yerel seçimler yaklaşırken söylediğimiz bir söz var, ‘Yurdumuz ANAdolu, Başkanlıklarımız da Baba Dolu’ Öncelikle bunu değiştirme şansına sahip miyiz, değil miyiz öncelikle bunu göreceğiz. Çünkü yaklaşan yerel seçimlerde öncelikli hedeflerimizden biri de belediye meclis üyeliklerini, il genel meclisi üyeliklerini ve belediye başkanlıklarında kadın sayılarını ve kadın temsilcilerimizi artırmak. Son süreçte yaşadığımız olaylar ve Türkiye’nin şu anki siyasi yapısında karşılaştığımız şeyler aslında her zamankinden çok birlik ve bütünlüğe duyduğumuz ihtiyacı ortaya çıkarıyor. Hem parti içinde hem de ülke genelinde aslında her şeyden daha fazla bir ve bütün olmanın ve Türkiye’yi daha aydınlık ve huzur dolu bir geleceğe taşımanın izlerini sürdüğümüz bir çalışmadır.’’

Akçakale ziyaretlerini anlatarak, siyasetin dilini değiştirmede, daha farklı bir söylem geliştirmede kadınların daha etkin ve yetkin olabileceğini gördüklerini belirten Dokuzcan, ‘’Oradaki annelerin hiç biri evlatlarını savaşta kaybetmek istemiyor, oradaki annelerin hiç biri savaş istemiyor. Dolayısıyla Türkiye’nin barış ve huzurdan yana geleceğinde CHP’li kadınlar olarak bir nebze katkımız olursa bundan onur duyacağız’’ dedi. Dokuzcan, sözlerine, annesinin de Sandıklılı olduğunu ekledi.
Editör: Haber Merkezi