Afyon Cezaevinde Verem Teşhisi Konulan Mahkum Özel Kovuşa Alındı

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir mahkumda tüberküloz (verem) mikrobuna rastlandı. Mahkum tek kişilik odaya alınırken, salgın olmadığı açıklandı.

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, Verem Savaş Dispanseri tarafından belirli periyotlarda tüberküloz taramaları yaptıklarını söyledi. Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nde de tarama yaptıklarını belirten Uzm. Dr. Lütfi Akgün, bunun sonucunda bir mahkumda tüberküloz mikrobuna rastladıklarını kaydetti.

Tüberküloz mikrobunun kapalı ortamlarda daha hızlı yayıldığını vurgulayan Uzm. Dr. Akgün şöyle dedi:

"Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi'nde yaptığımız sağlık taramalarında, Verem Savaş Dispanseri'ne gönderilen filmlerin sonucunda bir mahkumda tüberküloz mikrobuna rastlandı. Verem çok yavaş ilerleyen bir mikrop olmasına rağmen, kapalı ortam olması nedeniyle diğer mahkumlara bulaşmasını önlemek için mahkumun ayrı bir odada tutulmasını önerdik. Kurum amirleri önerilerimiz doğrultusunda hareket etti. Aynı zamanda koğuşlardaki mahkum sayısı da azaltıldı. Mikrop tespit edilen mahkumun tedavisine başlandı. Salgın gibi bir durum söz konusu değil."

Editör: Haber Merkezi