Afyon Belediyesine Süreklilik Ödülü

Tarihi Kentler Birliğinin gelenekselleşen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçlandı. Kent merkezinde, mahallelerde odak noktaları yaratmayı amaçlayan koruma programını uygulamaya dönüştürülmesi ve yeni projelerle sürekliliği sağlaması nedeniyle; kentsel sit alanı içerisinde bulunan Akmescit Kültür Evleri, Benlioğlu Konağı, Kadınanalar Türbesi, Abdi Kadı ve Hacı Nasuh Çeşmelerinin restorasyonu ve Çakır Mahallesi’nde bulunan Çakırköy Camii restorasyonu çalışmalarıyla yarışmaya katılan Afyonkarahisar Belediyesi ‘SÜREKLİLİK ÖDÜLÜNE’ layık görüldü. Afyonkarahisar Belediyesi, bu ödülle birlikte tarihe mirasa sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ödülünü Gaziantep eski Belediye Başkanı Asım Güzelbey’’in elinden aldı. Başkan Burhanettin Çoban restorasyon projelerinin hayata geçmesi konusunda emeği geçen başta Başkan Yardımcısı Ayfer Örten olmak üzere Etüt Proje Müdürlüğü personelini canı gönülden kutladı.

"62 BELEDİYEDEN 123 PROJE DEĞERLENDİRİLDİ"

Tarihi Kentler Birliği’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan yarışma jürisi; 62 belediyeden gelen 123 çalışmayı titizlikle inceledi. Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Afyonkarahisar Belediyesi hem proje hemde uygulama dalında 6 projeyle katıldığı yarışmaya damga vurarak süreklilik ödülüne layık görüldü.Ödül töreninde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Destek Hizmetleri Müdürü Süleyman Kaya, İtfaiye Müdürü Cem Kasapoğlu, Etüt Proje Müdürü Sibel Karaman Bilen ve personeli katıldı.

ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği’nin desteğiyle düzenlenen programda YAPEX Restorasyon Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı da beğeniye sunuldu. Fuarda Afyonkarahisar Belediyesi de stant açarak açtı. Belediyemizin standına vatandaşlar ve belediyeler yoğun ilgi gösterdi.

“ÖDÜLÜMÜZÜ TÜM AFYONKARAHİSARLILAR’A ARMAĞAN EDİYORUM”

Afyonkarahisar’ı dünyaya tanıtmak için ekip ruhuyla çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tanıtımda marka işler yaptıklarını söyledi.Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, kadim şehir Afyonkarahisar’ı gelecek nesillere aktarmak için kararlı bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Afyonkarahisar’ın 5 bin yıllık bir medeniyete sahip olduğunu aktaran Başkan Çoban, özellikle restorasyon çalışmalarının geçmişi geleceğe taşımada çok önem arz ettiğini kaydetti. 2009 yılından sonra türbelerde çeşmelerde, çarşı ve tarihi evlerde çok ciddi bir restorasyon çalışmasına gittiklerini söyleyen Başkan Çoban; geçmişin birikimini geleceğe taşıma gayreti içerisinde olduklarını bu hedef doğrultusunda ise Afyonkarahisar’ı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Geçmişine sahip çıkan aynı zamanda geleceği de imar eden bir Belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, bu değerli ödülü tüm Afyonkarahisar halkına armağan ettiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi