Afyon Belediyesinden sünnet şöleni

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 28. Toplu Sünnet Şöleni'nde bu yıl 35 çocuk erkekliğe adım attı.

Park Hayat Hastanesi'nde yapılan sünnet öncesi, Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu'nda ünlü sanatçı Hasan Yılmaz’ın sahne aldığı kına gecesinde ise adeta izdiham yaşandı. Hıdırlık Anfi Tiyatro'nun merdiven boşlukları, hatta sahne alanının dahi dolduğu konser, renkli görüntülere sahne oldu.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Kına gecesinde, başta sünnet çocukları ve aileleri olmak üzere binlerce vatandaş, ünlü sanatçının seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Gecenin sonunda Hasan Yılmaz ile birlikte çocukların ellerine kına yakan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm sünnet çocuklarına ve ailelerine bir ömür sağlık, mutluk ve afiyetler diledi. Başkan Çoban, Sünnet Şölenine sponsor olan başta Park Hayat Hastanesi'ne, Asım Giyim'e ve Söz Marketlere teşekkür etti. Muhteşem gecenin ertesi günü, Özel Park Hayat Hastanesi'nde sünnet heyecanı yaşandı. Özel Park Hayat Hastanesi'nin uzman doktorları tarafından ameliyathanelerde tek tek sünnet edilen çocuklar, daha sonra yine özel odalarda müşahede altına alındı.

HİJYENİK KOŞULLARDA SÜNNET OLDULAR

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve tüm katılımcılar, sünnet edilerek özel odalarda müşahede altına alınan çocukları ziyaret etti. Sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Burhanettin Çoban çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Park Hayat Hastanesinde düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından bir konuşma yapan Park Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enis Arabacı, törene ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Çocukların sağlıklı bir ortamda uzman doktorlar tarafından sünnet edildiğine dikkat çeken Dr. Enis Arabacı, ailelere çocuklarıyla birlikte huzurlu bir yaşam dileyerek bu tür sosyal faaliyetlere verdiği destekten dolayı Başkan Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise imkanlarını seferber eden Park Hayat Hastanesi'nin yönetim kuruluna, tüm çalışanlarına ve ortaklarına teşekkür etti. Başkan Çoban, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de Park Hayat Hastanemiz, sağlıklı şartlarda, modern ameliyathanelerde, uzman doktorların nezaretinde çocuklarımızın sünnet işlemlerini gerçekleştirdi." dedi.

"ALLAH'IN TAKDİRİ İLE NİCE YOKLUKLAR VARLIĞA DÖNÜŞÜR"

Toplu Sünnet Şöleninde sadece ailesinin maddi durumu iyi olmayan çocukların sünnet edildiğini belirten Başkan Çoban, Allah'ın takdiriyle okuyarak ve çok çalışarak nice yokluğun varlığa dönüştüğünü söyledi. Bu konuda bir hatırasını da anlatan Başkan Çoban, "İlimize bir kent müzesi kurmak amacıyla bundan 4 yıl önce Tarihi Kentler Birliğine başvuruda bulunduk. Bize örnek olabilecek, güzel bir kent müzesi gösterebilir misiniz diye sorduk. Hiç uzağa gitmenize gerek yok İnegöl Kent Müzesini gidip görebilirsiniz dediler. Belediyeden arkadaşlarımızla beraber gittik. Sağolsun dönemin İnegöl Belediye Başkanı şu anda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bey müzeyi bize bizzat kendisi gezdirdi. Orada bir fotoğrafın önünde durduk. Fotoğrafta, İnegöl Kaymakamlığı'nın 1945 yılında sünnet ettirdiği ailesinin maddi durumu iyi olmayan 40 çocuk vardı. O çocuklar içerisinden birisini gösterdi. 'Bu çocuk, şu anda Türkiye'nin en büyük holdinglerinden olan Demirören Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı merhum Erdoğan Demirören’in olduğunu söyledi. İnşallah burada sünnet olan çocuklarımızda tıpkı merhum Erdoğan Demirören gibi gelecekte, ailelerine, vatanına belki de dünyaya hizmet edecek insanlar olacaklar” diye konuştu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Sosyal Tesisler Birimi tarafından törene katılan ailelere pilav- ayran ikram edildi. Belediye Başkan Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde düzenlenen Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 28. Toplu Sünnet şölenine Park Hayat Hastanesi'ne, Asım Giyim'e ve Söz Marketler sponsor olurken, programa Park Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enis Arabacı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Selim Bodur, Başhekim Dr. Süleyman Şahin, Dr. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özkal, hastane personeli, mahalle muhtarları, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, Zabıta Müdürü Murat Gürsan, Sosyal Tesis Birim Sorumlusu Metin Köken, Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Hasan Azak ve aileler katıldı.

Editör: Haber Merkezi