Afyon Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Belediyemiz Meclis Toplantısı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in Başkanlığında yapıldı.

Başkanımız Mehmet Zeybek toplantıya geçmeden önce Ocak ayında yapılan Belediye hizmetleri ve yatırımlar ile ilgili meclisi bilgilendirdi. Alınacak kararların ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerine başlayan Zeybek; “ Cenab-ı Hakk kazasız belasız Ramazan ayına ve bayrama erişmeyi nasip etsin. 26 Ocak tarihinde de Regaip Kandilimizi hep birlikte kutladık. 23 Mart’ta da Allah izin verirse Ramazan Bayramını hep birlikte kutlamış olacağız. 2023 yılının ikinci meclis toplantımız. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılı olması hasebiyle etkinliklerimize 2022'deki gibi kaldığımız yerden devam ediyoruz.”

200’ÜN ÜZERİNDE KARAVANCI KATILDI

“İlk etkinliğimizi Karavan Festivalini Cumartesi ve Pazar günü icra ettik. Türkiye'de ki termal bölgede olan tek karavan alanına sahibiz. Türkiye Karavancılar Federasyonu Başkanı da vardı festivalde. Kendisi ile de görüştük, özellikle teşekkür etti. 2022'de ilkini gerçekleştirmiştik. 100’e yakın karavancı katılmıştı. Bu sene 200'ün üzerinde karavancı katıldı. Tamamına yakını, ilk defa gelenler de olmak üzere söyledikleri şu; ‘Afyon’un böyle güzelliklerinin farkında değildik, karavan alanına sahip olduğunu bilmiyorduk. Bundan sonra inşallah hep Afyon’dayız’ diye ifade ettiler.”

ESNAFTAN ZEYBEK BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

“KARAVANFEST TİCARİ HAYATA BÜYÜK KATKI SUNDU”

“Cumartesi günü Frigya bölgesini gezdiler, bizim yukarı mahallelerdeki o tarihi konakların olduğu yerleri gezdiler. Esnaflarla görüştüğümüzde esnafların söylediği ‘Allah bin bereket versin gerçekten ticari hayata çok büyük katkı sundular’ dediler. Tek gayemiz var, Afyon'un ticari hayatına etki etmek ve tanıtımını yapabilmek. Bunları yaparken de siz meclis üyesi arkadaşlarımızın destekleriyle yaptık. Afyon'u el birliği ile hak ettiği yere getirmeye gayret sarf ediyoruz.”

ÖDÜLLÜ BOWLİNG TURNUVASI

“HER DAİM GENÇLERİMİZİN YANINDA OLDUK”

“Eğitim öğretimde başarılı olan öğrencilerimize karne hediyesi olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz bowling turnuvası düzenledi. Birinciye bisiklet, ikinciye tablet 3.'ye de akıllı bileklik ödülü verildi. Park Afyon'daki bowling salonunda bugün ve yarın itibariyle böyle bir turnuva yapılıyor. Göreve geldiğimiz andan itibaren her daim gençlerimizin yanında olduk. Gençlerimizi iyi alışkanlıklarla donatalım istedik. Gayemiz gençliğimizi farklı şeylere yönelmekten alıkoymak.”

“İLK KEZ ÜNİVERSİTE KAMPÜS ALANINA RC PİSTİ YAPILDI”

“Öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kocatepe üniversitemiz ile yapmış olduğumuz protokol gereği öğrenci arkadaşlarımızdan gelen talep üzerine RC pisti yaptık. Uzaktan kumandalı araçlar için yarış pisti istemişlerdi. Bunu tamamladık. 200 üniversite içerisinde kampüs alanına yapılan tek RC pisti bizde. Asfaltlamasını yaparak öğrencilerimize teslim ettik. Yine bu araçlar için toprak zemin içeren pist istendi. Bu çalışmayı da baharda tamamlayacağız. Öğrencilerimiz Avrupa ve Dünya şampiyonlarında Afyon’umuzu temsil edecekler.”

“BU YIL 2 BİN 433 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ”

“Eğitim komisyonundaki arkadaşlarımızın çalışmaları neticesi geçtiğimiz yıl ilk ve orta öğrenim öğrencilerine burs veriyorduk. Bu sene 2 bin 433 ihtiyaç sahibi öğrencimize 200 TL olmak üzere burs dağıtıyoruz. Sosyal ve kültürel çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor. İnşallah bu sene Cumhuriyetimize ve Afyon’umuza yakışır çalışmalar ve festivaller yapmayı düşünüyoruz.”

MİLLET KÜTÜPHANESİ VE RAHVAN AT PİSTİ YAZ AYLARINDA HİZMETE GİRECEK

“Seçimlerde 37 projeyle halkımızın huzuruna çıkmıştık. 30'a yakın projeyi tamamladık. Seçim vaatlerimiz dışında kendi geliştirdiğimiz 40’a yakın projeyi de hayata geçirdik. Örneğin Millet Kütüphanesi. İnşallah yaz ayı ile birlikte halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Olimpik yüzme havuzu projemizi de tamamladık. İnşallah Gençlik ve Spor Bakanımızın teşrifleri ile oranın açılışını yapacağız. Kendisinin söz verdiği, Türkiye Şampiyonasını Afyon'a vereceğini ifade etti. İnşallah Türkiye Şampiyonasını Afyon'daki olimpik yüzme havuzumuzda gerçekleştirmiş olacağız. Rahvan At pisti projemiz var. Rahvan At Federasyon Başkanı Türkiye Şampiyonasını Afyon'a vereceğini ifade etti. Çünkü Afyon'da bu spora gönül verenler bir hayli fazla. İnşallah baharla birlikte oranın da açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ EMITT FUARINA KATILACAK

“Gastronomi çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yurtiçi ve yurt dışındaki tanıtımlarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta İstanbul'da da EMITT fuarına katılacak arkadaşlarımız. Orada Afyon’u temsil edecekler. Afyon'un yöresel ürünlerini, yöresel lezzetlerini tanıtacaklar. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Arkadaşlarımız alt yapı ve üst yapıda yapılacak çalışmaları hazırladılar, baharla birlikte inşallah kalan işleri de tamamlamış olacağız.”

DR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Bilgilendirme konuşması ardından meclis gündemindeki maddeler görüşülmeye başlandı. Belediyemiz tarafından yapımı ve tadilatı tamamlanan Olimpik Yüzme Havuzuna, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun isminin verilmesi konusu oylamaya sunuldu. Meclis söz konusu teklifi oy birliği ile kabul etti.

Konuya ilişkin Başkanımız açıklamasında ise “Gençlik ve Spor Bakanımızın bugüne kadar Afyonkarahisar’a büyük katkıları oldu. Hemen hemen her ilçeye, beldeye kapalı spor salonları, yüzme salonları, halı sahalar yaptı. İlimize büyük katkıları oldu. Olimpik Yüzme Havuzuna Gençlik ve Spor Bakanımız “Mehmet Muharrem Kasapoğlu” isminin verilmesini teklif ediyoruz” şeklinde konuştu.

ZEYBEK BAŞKAN’A MECLİSTEN YETKİ

CAZ VE KLASİK MÜZİK FESTİVALLERİ YAPILACAK

23. Afyonkarahisar Caz Festivali ve 22. Klasik Müzik Festivali yapılması için Belediye Meclisinden Zeybek Başkan’a yetki verilmesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi. Festivaller 2023 yılında da Afyonkarahisar Belediyesi himayelerinde yapılacak.

Mart ayı Meclis toplantısı 1 Mart 2023 Çarşamba akşamı Meclis Toplantı Salonu’nda saat 18.00’de yapılacak.

Editör: Haber Merkezi