Afyon Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisine İlgi Yoğun

Afyonkarahisar Çevre Mühendisleri Derneği (AÇEMDER), Afyon Kocatepe Üniversitesi Çevre ve İklim Topluluğu ve çeşitli meslek gruplarından oluşan topluluk üyeleri, Birliğimize ait Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizi ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2010 yılından bu yana şehrimizin atık sularını arındırarak doğaya ve çevreye zararsız hale getiren Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğimiz her kesimden ilgililerin dikkatini çekiyor. Türkiye’ye örnek olan tesisimiz her gün farklı ziyaretçileri ağırlamayı sürdürüyor. Tesisimizin son ziyaretçileri Afyonkarahisar Çevre Mühendisleri Derneği (AÇEMDER) ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Çevre ve İklim Topluluğu oldu.

Ziyarette Birlik Müdürü Hüseyin Can tarafından tesis tanıtıldı, işlevi hakkında bilgiler verildi. Tesisin her kademesini ayrı ayrı gezerek bilgiler alan ziyaretçilere Atıksuyun tesisimize gelişinden Akarçay’a deşarjına kadar geçen her süreç detaylı bir şekilde anlatıldı.

TAMAMEN KENDİ KENDİNE YETEN BİR TESİS

1 MW mevcut GES’e ilave 1,6 MW GES ile birlikte enerji bakımından tamamen kendi kendine yetecek bir tesis olduğu, 2023 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan Dezenfeksiyon Ünitesi ile Arıtma çıkışımızdaki suların dezenfekte edilerek yaklaşık 800 ha tarımsal alanın sulanacağı ve bu sayede neredeyse tesisimizden çıkan her atığın geri dönüştürüldüğü, doğaya zararsız hale getirildiği de anlatıldı.

Dernek üyeleri ise Birlik Müdürü Hüseyin Can ve ekiplere teşekkür ederek böyle bir tesisin olmasından ve yeşil bir dünya için bu kadar hassasiyet gösterilmesinden duydukları minneti ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi