AFYON BELEDİYESİ ARNAVUTLUK-KONİSPOL'A ÇIKARMA YAPTI
 
            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclis Üyeleri  ve Belediye personelinden oluşan heyet, sosyal-kültürel ve teknik incelemelerde bulunmak üzere 15-18 Eylül tarihlerinde Arnavutluk'un Konispol kentine ziyaret gerçekleştirdi.
 
            İçmesuyu ile ilgili ciddi sorunlar yaşayan Arnavutluk'un Konispol Belediyesi'nin çözüm için talepte bulunması üzerine Afyonkarahisar Belediyesi bu kente çıkarma yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleşen ziyarete, Belediye Meclis Üyeleri; Haydar Kaya, Şükrü Genelioğlu, Mahmut Karcı ve Osman Çakıcı ile Su ve Kanalizasyon Müdürü İhsan Kahveci ve Su İşleri Teknik Birim Sorumlusu Hüseyin Önder katıldı.
 
            ARNAVUTLUK TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ZİYARET EDİLDİ
 
            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığındaki heyet, Arnavutluk'un Konispol programının ilk günü Arnavutluk Türkiye Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ı ziyaret etti. Ziyarette, Büyükelçi Hidayet Bayraktar'ın Kurban Bayramı'nı kutlayan heyet, Arnavutluk'a geliş sebepleri ve inceleme programlarıyla ilgili bilgi verdi. Büyükelçi Bayraktar, Konispol'la ilgili girişimleri nedeniyle Başkan Çoban ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye personeline teşekkür etti.
 
            200 VATANDAŞA GIDA PAKETİ DAĞITILDI
 
            Bu ziyaretin ardından Konispol kentine geçen heyet, Konispol Belediye Başkanı Shuaip Bequri ve Arnavutluk Cumhuriyeti Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) Başkanı Mehdi Gurra ile bir araya geldi. Konispol'un su sorunuyla ilgili yapılacak incelemeler öncesi, Konispol Belediye binası önünde, Haydar Kaya, Şükrü Genelioğlu, Mahmut Karcı ve Osman Çakıcı tarafından ALSAR Vakfı aracılığıyla 200 vatandaşa gıda paketi dağıtıldı. Ziyaretin Kurban Bayramı'nın sonuna denk gelmesi nedeniyle böyle bir yardım çalışması yapan Belediye Meclis Üyeleri dağıtılan gıda paketlerini tamamen kendileri karşıladı.
 
            KONİSPOL BELEDİYE BAŞKANINI İLİMİZE DAVET ETTİ
 
            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve beraberindeki heyete, kentteki yerel medya kuruluşları büyük ilgi gösterdi. Gıda paketlerinin dağıtımının ardından, özel bir televizyon kanalına röportaj veren Başkan Çoban, bu röportajda ilimizle ilgili bilgi vererek, Konispol Belediye Başkanı Shuaip Bequri'yi Afyonkarahisar'a davet etti. Kentte yapımı devam eden bir okulu da gezen heyet, okulun ihtiyaçlarını tespit etti. Başkan Burhanettin Çoban okulun bu ihtiyaçlarının giderilmesi için girişimlerde bulanacaklarını söyledi.
 
            SORUNUN NEDENİ BULUNDU, ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNULDU
 
            Arnavutluk programının genelini Konispol kentinin su problemine ayıran heyet, teknik ekibimiz öncülüğünde, mevcut pompa istasyonu ve su depolarında incelemelerde bulundu. Sorunun, su pompalarından kaynaklandığını belirleyen teknik ekibimiz, bu pompaların yenilenmesi ile sorunun çözülebileceğini Konispol Belediye Başkanı Shuaip Bequri'ye iletti.
 
            "SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK"
 
            Konispol ziyareti sonrası genel bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Geçen Temmuz ayında Arnavutluk/Tiran'a bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Bu ziyarette, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra Bey, Konispol ile kardeş şehir olmayı teklif etmiş ve bu kentin su probleminden bahsetmişti. Ben de Mehdi Bey'e ilk fırsatta ziyaret edeceğimizi ve kentin su problemine çözüm olacak bir proje yapacağımız sözünü vermiştim. Belediye Meclis Üyelerimiz; Haydar Kaya, Şükrü Genelioğlu, Mahmut Karcı ve Osman Çakıcı, Su ve Kanalizasyon Müdürümüz İhsan Kahveci ve Su İşleri Teknik Birim Sorumlusu Hüseyin Önder ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretle sözümüzü yerine getirdik" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi