"Afyon basını örnek bir birlikteliğe imza attı"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'daki tüm basın çalışanlarının bir araya geldiği Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Afyonkarahisar'da yıllardır 'Gazeteciler Derneği' ve 'Gazeteciler Cemiyeti' adı altında basın çalışanlarını temsil eden iki dernek, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği adıyla yeni bir dernek çatısı altında birleşti.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yeni dernek yönetimine, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Karaman İş Merkezi'nde tahsis edilen dernek binasında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş'ın da eşlik ettiği ziyarette, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu, Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan ve dernek yönetiminde yer alan; Türkeli Gazetesi Sahibi Hacı Hakkı Özsoy, Kadınana Gazetesi Sahibi Canser Kuzu ve Şuhut'un Sesi Gazetesi sahibi Mehmet Abdioğulları ile gazeteciler hazır bulundu.

"İKİ DERNEĞİN BİRLEŞMESİ İÇİN ÇOK ÇABA SARFETMİŞTİK"

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'nin hem ilimize hem de temsil ettiği basın çalışanlarına hayırlı olmasını dileyen Başkan Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar basının örnek bir birlikteliğe imza attığını söyledi. Göreve geldiği günden bugüne kendisinin ve ilimizde görev yapan valilerin, bu birlikteliği sağlamak için yoğun çaba sarfettiğini hatırlatan Başkan Çoban, "Bizim bu çabalarımız maalesef sonuç vermemişti. Ancak çok yakın zamanda, gazeteci arkadaşlarımız dışarıdan herhangi bir ısrar olmaksızın bir araya gelip mevcut iki derneği feshedip, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği adı altında bir dernek kurmuşlar. Bu derneğin başkanlığına da deneyimli gazeteci kardeşimiz, herkesin sevip saydığı itimat ettiği Sezer Küçükkurt başkan olmuş. Sezer Küçükkurt kardeşimize ve yönetimine hayırlı olsun dilemek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik" dedi.

"BU BİRLEŞME MUHTAR ARKADAŞLARIMIZA DA ÖRNEK OLDU"

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'ne Karaman İş Merkezi'nde tahsis ettikleri yeni dernek binasının da basın çalışanlarına hayırlı olmasını dileyen Başkan Çoban, "Burası hem derneğimizin binası hem de belediyemizin basın yayın bürosu diyebileceğimiz bir alan. Dolayısıyla güzel bir birliktelik göstererek bir araya gelen dernek yönetimlerine teşekkür ediyorum. Bu birleşme muhtar arkadaşlarımıza da örnek oldu. Onlar da inşallah çok kısa bir zaman içerisinde derneklerini kuracaklar. Ama tam olarak bizim istediğimiz şekilde bir birleşme sağlanmadı inşallah o da yakın bir zaman da gerçekleşecek" diye konuştu.

"HAK EDEN KAZANSIN, SONUCU İLİMİZİN YARARINA OLSUN"

Ziyarette, yaklaşan seçimlere ilişkin de değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Önümüzdeki yerel seçimde demokratik kurallar çerçevesinde hak edenin kazanmasını, 31 Mart akşamında sandıktan çıkacak sonucun ilimiz ve ülkemizin yararına olmasını arzu ediyorum. Şimdiden tüm adaylara hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Ziyarete katılan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser de Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'nin ilimize hayırlı olmasını dileyerek, belediye başkanlığı aday aday başvurularıyla ilgili bilgi verdi. Geçmiş yerel seçimlere kıyasla bu dönem daha fazla başvuru olduğunu açıklayan Eser, mevcut belediye başkanları haricinde 14 belde de başvuru yapıldığını, Çıkrık Beldesi'nin 4 aday adayı ile en çok başvuru yapılan belde olduğunu söyledi.

"ELBİRLİĞİ, GÜÇ BİRLİĞİ VE GÖNÜL BİRLİĞİ YAPTIK"

Ziyaretleri nedeniyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser'e teşekkür eden Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ise Afyonkarahisar basınında yıllarca çok başlı bir yapı olduğuna dikkat çekerek, yeni kurulan derneğin bunu sona erdirerek tüm meslek çalışanlarını bir araya getirdiğini söyledi. Geçmişteki bu çok başlı yapının güç bölünmesine ve enerji israfına neden olduğunu kaydeden Küçükkurt, "Mesleğimizin duayeni Hacı Hakkı Özsoy ağabeyimiz başkanlığında, ilimizde yayın yapan yedi yerel gazetesinin sahibi ile bu birliktelik kararını aldık. Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği ve Gazeteciler Cemiyeti bu süreçte yasal varlıklarına son vererek tüm haklarını yeni kurulan derneğimize teslim ettiler. Bu birlikteliğe tüm meslektaşlarımız yürekten inanarak; elbirliği, güç birliği ve gönül birliği yaptık" dedi.

"BAŞKANIMIZIN HAYIRLI HİZMETLERİNİN DEVAMINI DİLİYORUZ"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ve Vali Mustafa Tutulmaz'ın ilk duydukları andan itibaren bu birlikteliğe destek verdiklerini vurgulayan Küçükkurt, "Ayrıca sayın başkanımız, böyle bir dernek binasını bize tahsis ederek birlikteliğimize güzel bir jestle karşılık verdiler. Bir kez daha sayın başkanımıza, yönetimimiz ve basın çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız 2 dönemdir Afyon'da önemli çalışmalara imza attı. Afyonkarahisar için yaptığı hizmetlerin yanı sıra basın camiası için de gerçekten dengeleri gözeterek, adalet üzerine hizmet etmeye çalıştılar. Bundan sonra da hayırlı hizmetlerinin devam etmesini diliyoruz. Aynı bizim birlikteliğimiz gibi AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser'le ziyarete gelerek önemli bir birliktelik gösterdiler bunun için de kedilerini tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu ve Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan da Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'nin hem ilimize hem de basın çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi