AFYON BASIN TARİHİ BU KİTAPTA         

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kütüphanesine kattığı değerli eserlere bir yenisini daha ekledi.

AFYON BASIN TARİHİ BU KİTAPTA

          Afyonkarahisar Belediyesi, ilimizin kültür, sanat ve tarihine yön vermeye devam ediyor.  1998 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olan aslen Kıbrıs vatandaşı Ümmiye Talay Eken, lisans tezi olarak hazırladığı Afyon Basın Tarihi’ni kitap haline getirdi.

“BASIN TARİHİNE YÖN VERECEK”

         Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Afyon Basın Tarihi isimli kitap, 1912-1998 yılları arasındaki 86 yıllık geçmişi bünyesinde barındırıyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın makamında gerçekleşen kitap tanıtımına Yazar Ümmiye Talay Eken, eşi  Hasan  Semih Eken, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık katıldı.

        Konuşmasına, Afyon Basın Tarihi isimli kitabı ilimize kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Başkan Burhanettin Çoban, Yazar Ümmiye Talay Eken’i tebrik etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Turan Akkoyun’un gayretleri ile lisans tezi olarak seçilen Afyon Basın Tarihi isimli çalışmayla ortaya çıkan kitabın ilimiz basın tarihine yön verecek bir eser olduğunu kaydeden Başkan Burhanettin Çoban;  bu kitabın Afyon basınında 86 yıllık  (1912-1998) geçmişini özetlediğini ifade etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

        Kitabın hazırlanmasında emeği geçen Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeline de özverili çalışmalarından ötürü teşekkür eden Başkan Burhanettin Çoban; “Biliyorsunuz son yıllarda ilimizin kültürü, sanatı ve tarihi ile ilgili çok güzel yayınlar basıyoruz. Bu kitapta Afyon Basın tarihi olarak kütüphanelerimizde okuyuculara, araştırmacılara büyük bir yön tutacak. Bu vesile ile aslen Bursa’da oturup ilimize teşrif eden Ümmiye Talay Eken hanımefendi ve eşine teşekkür ediyorum. Kitabımız Afyon basınına hayırlı olsun.” diye konuştu

       Yazar Ümmiye Talay Eken ise Afyon Basın Tarihi ile ilgili şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmamasının kendisini önce tedirgin ettiğini fakat zaman içerisinde araştırma yaptıkça büyük keyif aldığını söyledi. Kitabı Afyonkarahisarlılar’ın beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Yazar Ümmiye Talay Eken başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere desteklerini esirgemeyen Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Turan Akkoyun, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık’a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi