AFYON, ABD’DE BELGESELLE ANLATILACAK
Amerikan sinemasının kalbi Hollywood’da başarılara imza atan Türk kurgu yönetmeni Berfin Haymes, eşinin memleketi Afyonkarahisar’ı gezerken hayran kaldığı tarihi mekanları, çektiği belgeselle ABD’de anlatacak.
Jennifer Lopez, Diana Ross, Buddy Guy ve Jeff Beck’in müzik videolarını hazırlayan ve Amerikan’ın önde gelen oyuncak şirketlerinden Mattel ile Mercedes ve Taco Bell’in reklam filmlerinin kurgusunu yapan, ayrıca ”Üç kağıtçılar (Steal Big, Steal Little)”, ”Oyuncak Hikayesi-1 (Toy Story)”, ”Godzilla” ve ”James Bond” filmlerinin reklam kampanyalarında da görev alan Haymes, 25 yıldır Hollywood’da başarılı çalışmalar yürütüyor.
Afyonkarahisar’ı tanıtıcı belgeselde, kameramanlık ve yönetmenliği de üstlenen Haymes, çekimlerine Mevlevihane Türbesi’nden başladı.
Haymes, projesine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerika’daki bir programda semazenleri gördüğünü ve çok etkilendiğini anlattı. Kendi sülalesinde de mevlevilik bulunduğunu ifade eden Haymes, bunu öğrenince projesine daha da önem verdiğini söyledi. Haymes, yorulmadan ve büyük bir zevkle çekimlerini sürdürdüğünü kaydetti.
Haymes’in, iş kadını olan eşi Elif Çerçel ise babasının Afyonkarahisarlı olduğunu, ailesiyle memleketlerine gezmeye geldiklerini aktardı. Afyonkarahisar’ın kültürel zenginliklerini gördükten sonra bu projeyi hayata geçirmek istediklerini anlatan Çerçel, ”Eşim filmci, benim de mesleğim medya üzerine. İkimiz de tecrübelerimizi bir araya getirerek bu projeyi başlattık. Afyonkarahisar’ı tanıtmak için hareket ettik. İki senedir bu proje üzerinde çalışıyoruz aslında. Umarız bu projeyi Amerika’da yayınlayabileceğiz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi