AFYAŞAD’ın Olağan 1. Genel Kurulu Yapıldı

18 Ekim 2021 tarihinde kurulan ve ilimizde bir çok kültürel faaliyete imza atan Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu 01. Nisan 2022 tarihinde yapıldı.
Yapılan genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen kurucu başkan Muharrem Günay:
“AFYAŞAD yeni kurulmuş bir dernek olmasına rağmen, “2021 Yunus Emre Türkçe Yılı, Milli Mücadele Seminerleri ve Dünden Bugüne Afyonkarahisar’da Kadınanalar” konuları başta olmak üzere çok sayıda etkinliğe imza atmıştır. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in “Afyonkarahisarı münevverler ve mütefekkirler şehri yapacağız” açıklamasından destek ve cesaret alan derneğimiz Sayın Valimizin de destekleri ile ilimizde çok sayıda ilkleri gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalarımızda en büyük destekçimiz Sayın Valimiz olmuştur. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.
Muharrem Günay yapmış olduğu konuşmasında, “İlimiz genelinde 150’nin üzerinde Milli Mücadele Semineri verdik. 2021 Yılını Yunus Emre Türkçe Yılı olması nedeniyle il genelinde “ 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” konulu şiir yarışması düzenledik ve yarışmaya katılan şiirlerimizi kitap haline getirdik. Kitap Valiliğimiz tarafından bastırılmakta olup yakın zamanda baskı işlemi tamamlanmış olacaktır. Yine dernek üyemiz Rabia BARIŞ tarafından şehrimizi şiirlerle tanıtan bir kitap hazırlanmış olup bu kitap da valiliğimiz tarafından baskıya verilmiştir. Derneğimiz İlimizde “Kadınanalar” konusunda ilmi çalışmalar yapmış,8 Mart dünya Kadınlar gününde ilimizde bir ilki gerçekleştirerek “Kadınana” paneli düzenlemiş üyelerimizden iki kişi tarafından roman, bir arkadaşımız tarafından Öykü yazılmış. Şahsım tarafından da “Dünden Bu Güne Afyonkarahisar’da Kadınanalar” konulu bir araştırma kitabı hazırlanmış ve bu kitaplar Valiliğimize teslim edilmiştir”, ayrıca dünden bu güne yapmış oldukları yatırımlar ve projeleriyle ilimizde hayırlı işlere önderlik yapan hanımefendilere “YILIN KADINANASI” plaketi verilmiştir” dedi.
Yapılan seçimler sonucunda Muharrem GÜNAY tekrar başkanlığa seçilirken, kurullar şu şekilde oluşmuştur.
ASİL YÖNETİM KURULU:
1. Muharrem GÜNAY (Başkan)
2. Şaban KORKMAZ (Başkan yardımcısı)
3. Raziye DEMİRALAY CELEP (Sekreter)
4. Nuriye KOCAUSTA (Muhasİp)
5. Hasan ÖZPUNAY (Üye)
YEDEK YÖNETİM KURULU:
1. Ahmet Hidayet ŞAHİNTEPE
2. Mustafa TÜRK
3. Münevver Nilgün Seçen
4. Uğur UKUT
5. Habip AKALIN
DENETLEME KURULU ASİL
1. Gönül Ar GÜNGÖR
2. Sezer KÜÇÜKKURT
3. Halit KARA
DENETLEME KURULU YEDEK
1. Ahmet KAPLAN
2. İhsan AKBEL
3. Yusuf AKGÜN

Editör: Haber Merkezi