AFSÜ’de Kalp Merkezi Angiografi-Kateterizasyon Ünitesi Kuruldu

AFSÜ yeni yatırımlarla cihaz parkını zenginleştirerek sağlık hizmetleri konusunda gelişimini sürdürüyor. AFSÜ Tıp Fakültesi Kalp Merkezinde kardiovasküler tetkik ve girişimlerin yapılacağı angiografi-kateterizasyon ünitesi devreye alındı. AFSÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji, Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dallarının öğretim üyeleri, Afyonkarahisar’a kazandırılan bu merkez ile ilimizde ve bölgemizde sağlık alanında ihtiyaç duyulan boşluğu doldurmanın haklı gururunu yaşıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Zafer Sağlık Külliyesi F Bloktaki AFSÜ Kalp Merkezinde, bir adet 7 yataklı üçüncü basamak kalp damar cerrahisi yoğun bakım, bir adet 6 yataklı ikinci basamak koroner yoğun bakım ünitesi ve 40 yatak kapasiteli klinik ile sağlık hizmet sunumu gerçekleştirildiğini söyledi.

AFSÜ Kalp Merkezinde tefrişatı tamamlanan angiografi-kateterizasyon ünitesinde kurulumu tamamlanan üst düzey yeni bir anjiyografi cihazının halkımızın sağlık hizmetine sunulduğunu belirten Prof. Dr. Okumuş, “Böylece mevcut cihaz parkımız zenginleştirilmiş ve modernize edilmiştir.” dedi.

AFSÜ Kalp Merkezinde 7/24 Tanı ve Tedavi Hizmeti Veriliyor
Merkezde, 7 yataklı üçüncü basamak çocuk yoğun bakım, 28 yataklı yenidoğan yoğun bakım üniteleri ve pediatrik kardiyoloji birimi ile çocukların da tedavilerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Okumuş, uygun fiziki altyapı ve zenginleştirilip modernize edilen Kalp Merkezinde 3 profesör, 5 doçent ve 5 doktor öğretim üyesi ile hasta memnuniyeti ön planda tutularak her yaştaki kalp ve damar hastalarının tanı ve tedavisi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak yapıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Okumuş şöyle konuştu: “Merkezimizde, kalp hastalıklarının tanı ve tedavisine yönelik koroner anjiyografi ve koroner PTCA (balon), koroner stent ve kalp pili yerleştirilmesi gibi girişimsel işlemler ve EKG, efor testi, Ekokardiyografi, Holter, ambulatuar kan basıncı, Tilt testi, Pacemaker kontrolü gibi birçok girişimsel olmayan işlem rutin olarak yapılmaktadır.

Kalp ve damar hastalıklarının cerrahi tedavisine yönelik, koroner by-pass ameliyatı, kalp kapağı tamir ve değişim ameliyatları, yenidoğan, çocukluk veya erişkinlik dönemi doğumsal kalp hastalıklarının cerrahi tedavisi, aort anevrizması cerrahi ve endovasküler tedavisi, bacak atardamar veya toplardamar tıkanıklıkları veya yetmezliklerinin cerrahi ve endovasküler tedavisi, diyaliz hastaları için damar erişim (fistül-kateter) işlemleri, kemoterapi amacıyla port takılması ve varis gibi geniş yelpazedeki hastalıkların tedavisi yapılmaktadır.”

Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ Kalp Merkezin açılmasında ve yeni ünitelerle güçlendirilerek çalışmalarını sürdürmesinde katkısı olan bütün AFSÜ personeline teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi