AFSÜ “Yemyeşil Bir Türkiye için Biz de Varız!” Dedi

Ülkemizin pek çok noktasında orman yangınları ile mücadele edilirken Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) de örnek bir kampanya ile mücadeleye destek verdi. Önümüzdeki akademik yılda AFSÜ’ye kayıt yaptıracak her bir yeni öğrenci için en az bir fidan dikilecek.

Üniversiteden konuya ilişkin yapılan açıklamada, orman yangınlarının bütün canlılar için büyük bir yıkım yarattığına dikkat çekilerek, AFSÜ ailesinin de yaşanan felaketlerden büyük bir üzüntü ve endişe duyduğu belirtildi.

İnsanlığın akciğeri ormanların zarar gördüğü yangınların bitirilmesi için özveriyle çalışan bütün görevlilere ve gönüllülere teşekkür eden AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, duyarlı herkes gibi AFSÜ mensuplarının da üzülmekle kalmayıp harekete geçtiğini belirtti. Bu kapsamda üniversitenin bütün akademik ve idari personelinin desteğiyle, 2021-2022 akademik yılında AFSÜ’ye kaydolan her bir yeni öğrenci için en az bir fidan dikileceğini ve ilgili kamu kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütüleceğini belirten Prof. Dr. Okumuş, ormanlarımızda açılan bu derin yaranın bir nebze olsun iyileştirilmesi için “Sağlığın Üniversitesi AFSÜ”nün bundan sonra da başka kampanyalarla elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi