AFSÜ İklim Temsilcisi 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’ne Katıldı

AFSÜ İklim Elçisi öğrencimiz Mehmet Ali Aymaz (Tıp 5) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca düzenlenen “Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni”ne üniversitemizi temsilen katıldı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde “Gençlik ve İklim” temasıyla gerçekleştirilen zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, STK temsilcileri ve üniversitelerin iklim elçileri katıldı.

Programda Emine Erdoğan gençlere seslenerek, “Sıfır Atık hareketi, sizlerin ellerinde yükselip tüm dünyaya ve gelecek nesillere miras kalacak” şeklinde konuştu. Erdoğan konuşmasında, sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleceği için attıkları somut adımların göstergesi olan Sıfır Atık hareketinin 5. yılında olduklarını hatırlatarak, projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Sergi, panel, söyleşi, müzikal ve film gösterimi gibi etkinliklerin gerçekleştiği zirvede 12 kategoride toplamda 48 ödül sahiplerini buldu.

Editör: Haber Merkezi