AFSÜ Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezinde 10. Kemik İliği Nakli Yapıldı

AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesinde kemik iliği nakli yapılan hasta sayısı 10’a ulaştı. Merkezin ruhsat aldığı 05.01.2020 tarihinden bu yana hastalardan biri kalıtsal, biri edinsel çok ağır kemik iliği yetmezliği nedeniyle, diğerleri ise yüksek riskli lösemi nedeniyle kemik iliği nakli olması gereken hastalardı. Tamamı hastanemizde tanı alıp, takip ve tedavi edilen çocuklarımıza uygulanan bu nakillerin biri Almanya’dan, ikisi Türkiye’deki vericilerden olmak üzere üçü akraba dışı; diğerleri kardeş vericilerden yapıldı.

Çocuk kemik iliği nakli merkezimizin kısa sürede ulaştığı bu başarı ile ülkemizde adından söz ettiren merkezlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, merkezimizi sağlık turizmine kazandırmaya yönelik çalışmalarda da önemli bir mesafe alındığını kaydetti.

Kemik iliği naklinde, uygun vericiye en kısa zamanda ulaşmanın gerekliliğine ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) tarafından yürütülen çalışmaların önemine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, 18-50 yaş arasındaki bütün sağlıklı bireyleri, kemik iliği nakli vericisi adayı olarak destek olmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi