AFSÜ Akademisyenleri TEKNOFEST’te En İyi Performans ve Sunum Birinciliği Ödülünü Aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin desteğiyle 2016’dan bu yana düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’ten bir başarı haberi de AFSÜ için geldi.

AFSÜ Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında Görevli Dr. Öğretim Üyesi Taha Erdoğan, kaptanlığını üstlendiği “TSİF: Tümör ve Solunum İzlemi Fantomu Takımı” ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, üniversite ve üzeri seviyesinde Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde en iyi performans ve sunum birinciliği ödülüne layık görüldü.

“TSİF”, TEKNOFEST İnsanlık Yarına Teknoloji Yarışması, Sağlık ve İlk Yardım Kategorisindeki 9.386 başvuru arasından seçilen 171 takım arasından 25’ncı sırada yer alarak, finallere katılmaya hak kazandı.

TSİF takımı, finale kalan takımlar içerisinde akciğer içindeki tümör hareketinin etkisini araştırmak ve dozimetrik kalite güvenirliğini test etmek için geliştirilmiş tamamen hastaya özgü hassas bir araç olması, tüm bunlara ek olarak literatürde eşsiz bir çalışma olması bakımından yarışmada büyük beğeni kazandı.

Editör: Haber Merkezi