AFSİAD'dan Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret.
Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 30 Ocak 2014 tarihinde yapılan genel kurul toplantısındaki seçimler sonucunda Yönetim Kuruluna seçilen Hüseyin Şehitoğlu başkanlığındaki yeni yönetim üyeleri tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyarette konuşan ve nazik karşılamalarından dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür eden AFSİAD’ın 6. Başkanı Hüseyin Şehitoğlu genel kurul toplantısı hakkında bilgiler vererek; “Tek liste ve açık oylamayla yapılan AFSİAD genel kurulunda AFSİAD’ın başkanı oldum. Beni bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyor, bu görevi layıkıyla yerine getireceğimin sözünü veriyorum.” dedi.
AFSİAD Yönetimi olarak eski devlet anlayışının yıkıldığını ve artık sosyal bir devlet anlayışının hayatımıza yansıdığını görüyoruz diyen Şehitoğlu; “Sadece Afyonkarahisar’da değil Türkiye’nin her yerinde Valilik makamları artık tapulaşmış devlet anlayışını bırakarak sanayicisiyle, iş adamlarıyla ve halkıyla iç içe bir yönetim biçimi benimsenmiş durumda. Sanayici ve iş adamlarının kalkınması bir lokomotif gibidir. Sanayici ve iş adamları bu memleketi kalkındırıyor ise devlet büyüklerimizin de bu sanayici ve iş adamlarına sahip çıkması gerekiyor. Bu manada biz Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun desteklerini daima yanımızda hissediyoruz. Kendisi bizlere sürekli olarak destekte bulunmaktadır. Bu anlamda başta şahsın olarak ve tüm Afyonkarahisar’lılar, sanayici ve iş adamları olarak Sayın Valimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve en son yapılan seçimle göreve gelen AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanına ve üyelerine hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunan Vali Balkanlıoğlu; “AFSİAD, Afyonkarahisar’da iş adamlarımızı aynı çatı altında toplayan bir dayanışma örgütüdür. AFSİAD İş adamlarının her türlü sorunu ile ilgilenen, bu anlamda görüşmeler yapan ve bunları bir üst merciye taşıyan, sahasında ve Türkiye çapında büyük adımlar atan bir dernektir. Birçok önemli faaliyette bulunan AFSİAD, Afyonkarahisar’daki iş adamlarına yol gösteren, ufuklar açan ve sıkıntılarına çözüm bulmak adına içlerinde bürokratları veya büyük işadamlarının bulunduğu toplantılar düzenledi. Bizlerde bunların bir kaçına memnuniyetle katıldık. Bende bu toplantılardan çok şey kazandım. Aslında şimdi iş adamlarımız toplumun bütün sıkıntılarını sırtlanmışlardır. Üretim yapmak, istihdam sağlamak ve ülkenin kalkınması için vergi vermek bunlara örnektir. Bu arkadaşlarımız çaba sarf etmeselerdi ve bu başarıları göstermeselerdi, Afyonkarahisar’ın ekonomisi şu anda diplere vururdu. Dünyanın her yerine ticari bağlantılar kuran müteşebbis ruhlu bu kardeşlerimiz sayesinde ülkemiz çok önemli seviyelere geldi. İhracatımız, bir zamanlar özendiğimiz ülkelerin ihracatını bile geçmiş durumdadır. 153 milyon dolarlık ihracatımız var ve GSMH ise trilyon dolara yaklaşmıştır. Tabi bunlar hep burada bulunan arkadaşlarımız gibi işlerinde çalışkan ve başarılı arkadaşlarımız sayesinde olmuştur. İş adamları ile ilgilenmek, onların önünü açmak, ufuklarını genişletmek ve onlara her türlü destekte bulunmak bizler için kutsal bir görevdir. Bu anlamda Valiler iş adamları ile ilgilenmek zorundadır. Bu görüş İçişleri Bakanlığımıza, hükümetimize aittir ve Sayın Başbakanımızın bizlere talimatıdır. Biz yerine göre fakir fukara ile de ilgileniyoruz ve onlarla sürekli iç içeyiz. Tabi ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmakta iş adamlarımızın katkısı çok büyüktür. Aslında iş adamlarımıza sahip çıkmak ve onlara her türlü konuda destekte bulunmak, fakir fukara ile ilgilenmek demektir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada AFSİAD’a olan desteğimiz artarak devam edecektir.” dedi.
Editör: Haber Merkezi