AFSİAD Başkanı Sayın’ın Polis Günü Kutlama Mesajı

Yasaları uygulayarak kamu düzenini sağlayan, anayasa ile güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve toplum yaşantımızın huzur içinde sürdürülmesinde büyük bir özveriyle görev yapan Emniyet Teşkilatı ve polisimiz toplumsal barışa son derece önemli katkıda bulunmaktadır.

Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız, köklü kurumlarımızın başında gelmektedir. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, milletimizin bağrından çıkmış güzide mensuplarının fedakâr ve cansiperane çalışmalarının halkımıza güven ve gurur verdiği muhakkaktır.

Ne zaman sıkıntıya düşsek bizlere yardım elini uzatan, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevlerini çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz.

Özellikle son yıllarda teknolojik imkanlarını artıran, kendisini geliştiren ve hizmet kalitesini iyice yükselterek suçlulara, suç örgütlerine ve terör örgütlerine göz açtırmayan Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla ve halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine inanıyorum.

Bu vesile ile Türk Polis Teşkilatının 175. kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, emekliye ayrılmış ve vazifelerinin başında halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden yurdumuzun her köşesinde özellikle de şehrimizde görev yapan polislerimizin polis haftasını kutluyor, tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarına ve ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

Kadir SAYIN

AFSİAD

Yönetim Kurulu

Editör: Haber Merkezi