AFSİAD Başkanı Sayın Avukatlar Gününü Kutladı

Türkiye Cumhuriyeti kuvvetler ayrılığı esasına dayanan anayasa sistemiyle tüm vatandaşlarının temel hak ve hürriyetlerini güvence altına alan demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biri de dava ve savunma hakkıdır.

Bunu, kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına tam bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren temel hak ve özgürlüklerimizin teminatı ve demokratik hukuk devletinin ön koşulu olan, bağımsız ve tarafsız yargının ana unsurlarından biri konumundaki avukatlarımız ve onların meslek kuruluşları olan barolarımız adaletin tecellisine katkıda bulunarak toplumsal barışın korunmasına ve devamında kutsal bir görev icra etmektedirler.

Avukatlık Kanunu’nda yargının kurucu unsuru olarak tespit edilen avukatlar, birey ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan, meslek etiğine ve kanunlara bağlı, adaletin sağlanması hususunda kararlı tavırlarıyla da toplumumuzca takdir edilmektedirler.

Biz de; hak ve özgürlüklerinin savunulmasında ve korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan Avukatlarımıza sonsuz güvenimizi tekrarlıyoruz…

Ve bu vesile ile, AFSİAD Afyon Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ailesi olarak Hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel tası ve en büyük güvencesi, savunma mesleğinin temsilcileri olan başta Afyonkarahisar Barosu Avukatları olmak üzere, tüm avukatlarımızın “Avukatlar Günü’nü” kutluyor, selam ve saygılar sunuyoruz

Kadir SAYIN

AFSİAD

Yönetim Kurulu Başkanı

Editör: Haber Merkezi