Afjet Afyonspor Başkan’a minnettar

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı, yöneticileri, teknik heyet ve futbolcuları makamında ağırladı.Afyonkarahisar’da sporun gelişimi adına branş ayırmaksızın tüm kulüplere görev süresi boyunca büyük destek olan, sporda ilimizi çağ atlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ziyaretleri devam ediyor.

ŞİMŞEK: “BAŞKANIMIZ SPOR DOSTU BİR İNSAN”

AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Ali Şahin, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet, futbolcular ve beraberindeki TSYD Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nadir Güzbey, Başkan Çoban’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Ali Şahin, kulübün bu günlere gelmesinde Başkan Çoban’ın büyük emekleri olduğuna dikkat çekerek kendisine teşekkür etti. AFJET Afyonspor, Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise Başkan Çoban’ın spor dostu bir insan olduğuna dikkat çekti. Şimşek; “Kendisi futbol dostu, spor dostu bir insan. Geride bıraktığınız 10 yıllık süre içerisinde spora yaptığınız katkılar ortada, bundan sonra hem siyasi hayatınızda hemde özel hayatınızda başarılar diliyoruz” dedi.

“BÜTÜN SORUMLULUKLARI ÜSTLENDİĞİNİZİ BİLİYORUZ”

Başkan Çoban’ın bu desteğini bundan sonraki süreçte de beklediklerini söyleyen AFJET Afyonspor, Teknik Direktörü Yusuf Şimşek; “Şu ana kadar AFJET Afyonspor’un bütün sorumluluklarını üstendiğinizi, biliyoruz, duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte yapacağınız desteği hem bizler, hemde Afyon halkı sizden bekliyor. Bundan önce olduğu gibi bizi yalnız bırakmayacağınızı düşünüyoruz. Verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Takım kaptanı Türker Toptaş ise “ Üç yıldır bu kulüpteyim. Verdiğiniz emeklerin hepimiz farkındayız. Size daha önce de burada çalışma şansı bulan personel ve futbolcular adına çok teşekkür ediyorum. Afyon halkı, sizlerin desteğiniz her zaman arkasında hissediyor. Bu desteği bu zamana kadar da gördü. Umarım bundan sonra da böyle olur. Siyasi hayatınızda da her şeyin gönlünüze göre olmasını temenni ediyorum. Tüm futbolcu arkadaşlarım ve hocalarım adına sizi arkamızda destek olarak görmek istiyoruz” dedi.

“TAKIMIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise AFJET Afyonspor’a olan desteği bundan sonrada sürdüreceklerini ifade ederek takımın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. AFJET Afyonspor Kulübü’nün bu günlere geliş sürecini futbolcularla paylaşan Başkan Çoban; “2009 yılında göreve geldiğimde 3. Ligde bir takımımız vardı. Allah razı olsun kendisinden, 900 TL emekli maaşı alan ve SSK emeklisi olan bir kulüp başkanımız vardı. Yanındaki arkadaşlarımızda genelde kendisi gibi emekli aylık geliri 1000 TL-1500 TL olan arkadaşlarımızdı. Kulübümüzün bize söylenen rakamlara göre 3 milyon ama onun biraz daha üzerinde borcu olduğu söyleniyordu. Kulübün gelirleri üzerinde temlikler, hacizler vardı. Kulübümüz üç kez genel kurul kararı alıyor gündemde seçim var, ancak Afyon’dan hiçbir kimse kulübe talipli olmuyor. Bu şekilde tam üç defa genel kurul iptal edilmiş. Sağolsun Salip Pancar Bey, Allah kendisinden razı olsun kendisi bir futbol dostu. “Başkanım biz dışardan destek verelim” dedi. Hikmet Bey’e dışardan destek verdi ama borçlar kulübün yürümesi için gerekli şartları sağlamadı ve 2012 yılında kulübümüz kapanmak zorunda kaldı. 2013 yılında Sandıklı Sporla görüştük. Denilen rakamın 50 bin TL peşinatını da hesaplarına ödedim. Biz talip olunca Sandıklı takımına sahip çıktı, belki de iyi oldu. İscehisar Spor BAL Ligi’ndeydi. Görüştük üç defa ‘Evet’ dediler, devir aşamasında ‘Hayır’ dediler. Sağ olsun Süper Amatör Kümede Ali Şahin kardeşimizin de kurucusu olduğu Sahipata Sporu devir aldık. İsmini AFJET Afyonspor yaptık. Süper amatörden yolculuğumuzu başlattık. Salih Sel Başkanımızda sağolsun bu süreçte kulüp başkanlığını aldı. 5 yılda malum dört lig birden ilerleyerek buralara geldik. Bugüne kadar destek veren tüm kulüp yönetimlerini takımımızda görev almış tüm sporcularımızı canı gönülden kutluyorum. İnşallah hocamızın önderliğinde, kulübümüzün denetiminde bu kulüp yoluna en güzel şekilde devam edecektir. Bizlerde desteğimizi en yüksek düzeyde vermeye devam edeceğiz” dedi.

“AYNI ALANDAKİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ’Nİ YAPTIK”

Aynı alandaki Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksi’nin yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Çoban; “2009 yılında Türkiye’nin en güzel Spor Kompleksini Afyon’da yapacağız dediğim zaman benim çevremdeki kendi Meclis Üyelerim, Gençlik Spor il yetkilileri dahi buna inanmadılar. Aynı alandaki Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksi’nin yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz üzere 2016 yılında motorkros yarış pisti yaptık, burada iki defa Türkiye Şampiyonası, geçen yılda Dünya Motorkros Şampiyonası yaptık. Bu sene inşallah 6-8 Eylül tarihleri arasında üç dünya şampiyonası yapacağız. Bunlardan biri Dünya Motorkros Şampiyonası, bir diğeri Dünya Kadınlar Motorkros Şampiyonası Kadınlar Finali, üçüncüsü ise Avrupa Motorkros Şampiyonası finali ilimizde yapılacak. Yine 2013 yılında bir voleybol kulübü kurduk. Takımımız iki yıldır düşmedi, düşmeyecek takımlar kuruyoruz. Bütçemiz ona elveriyor. Üçüncü yılımızda yine Efeler Ligi’ndeyiz. Basketbol takımımızı da yine 2013 yılında kurduk. Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nden başladık. 2013 yılından bu güne Süper Lige çıktık. Takip ettiğiniz gibi Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerle karşılaşıyoruz. Basketbol takımımızda inşallah düşmeyecek. Afyon’u sporda bir noktaya getirdik. Bunda da futbolumuzun çok büyük katkısı var. Afyon’un içinden dışından takımlarımız takip ediliyor. Spor yorumcuları ilimizi her yönüyle masaya yatırılıyor” diye konuştu.

“ANADOLU’NUN HER YERİNDE SPORUN GELİŞMESİNDEN YANAYIM”

Anadolu takımlarının spor dallarında her yönüyle başarılı olmasını temenni eden Başkan Burhanettin Çoban son olarak şunları söyledi; “Sadece Afyonumuz değil, Anadolu takımlarının sporun her dalında başarılı olmasını temenni ediyorum. Anadolu’da sporun gelişme için İstanbul takımlarıyla hangi Anadolu takımı karşılaşırsa karşılaşsın ben her zaman Anadolu takımının yanında oluyorum. Sporun İstanbul’a, İzmir’e, özgü olmaması gerekir. Anadolu’nun her yerinde sporun gelişmesinden yanayım. Türkiye’de 51 il arasından Süper Lig’de basketbolda Türkiye’de sadece Afyon olarak biz varız. Birçok Büyükşehir’in yine basketbolda takımı maalesef yok. Bu düşüncelerle bizler bu şehirdeyiz, yine takımımıza her türlü desteği vereceğiz, maçlarımıza gelerek takip edeceğiz. Takımımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Ziyaret sonunda Kulüp Başkanı Ali Şahin ve yönetimi tarafından Başkan Çoban’a teşekkür plaketi takdim ederken, Teknik Direktör Yusuf Şimşek ve Takım Kaptanı Türker Toptaş ise futbolcuların imzalı takım formasını hediye etti.

Editör: Haber Merkezi