Afiyet olsun israf olmasın

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Şuayip ÖZDEMİR ve Akademisyenler

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri

Ankara’dan gelen ; Gıda İsrafını Önleme Ve Bilinçlendirme Platformu Koordinatörü Ali AKGÜN

Acrones Otel NG hotel ,Oruçoğlu Termal otel, İkbal Termal Otel , Özgül Termal Otellerimizin Değerli Genel Müdürleri,

Okul Müdürleri Sivil toplum kuruluşları ile katılım olmuştur.

Sayın veliler, kıymetli öğrenciler program gerçekleşmiştir.

PROGRAMIN AMACI

Açılış Konuşmasında Uğur TOZAN Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin hazırladığı yerli üretime destek vermek, toplumu ve öğrencileri bilinçlendirmek, ürettiğimiz ürünleri bilinçli bir şekilde tüketmek, israfı önlemek, israfı önleyerek de bizim sahip olduğumuz imkânlara sahip olamayan diğer insanlara saygımızı gösteren önemli bir ölçek olduğuna inanarak bu programı hazırlamanın gerekliliğine inanmaktayız. Diyerek 7 Ocak 7 Bucak standımızda yerli malını kullanma bilinci vurgulanmıştır.

Toplumun ve öğrencilerimizin ‘’bilinçli tüketimi’’, yerli malı kullanımını ve yerli üretimi desteklemesini sağlamak, öğrencilerimizin işletmelere staj eğitimi için gitmeden önce gıda sektöründe israfın çok büyük boyutlara ulaştığı vurgusunu yapmak ve bununla ilgili tedbirleri alabilmek, Türkiye’de yatırım ve üretim yapan firmalara destek sağlamak ve yerlilik farkındalığı oluşturabilmektir. Protokol konuşmalarının ardından kamu spotları ve Gıda İsrafını Önleme Ve Bilinçlendirme Platformu Koordinatörü Ali AKGÜN tarafından verilmiştir.

Ankara dan gelen Gıda Önleme Platformu Koordinatör Ali AKGÜN e katılımından dolayı Afyon Kocatepe Üniversitesi Dekanı Şuayip ÖZDEMİR tarafından plaket takdimi Zafer otelcilik işletme dernek başkanı adına İbrahim Kırımlıoğlu’na Plaketi İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN tarafından verilerek program stanların gezilmesiyle sonlandırılmıştır.

Editör: Haber Merkezi