AFİHAD’dan kınama

Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği (AFİHAD), Başkanı İsmail Ögeday, Afyonkarahisar’da Görev yapan İHA muhabiri Gökten Ceylan’a yapılan saldırıyı Kınadı.
 
Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği kınama mesajı yayınladı.
 
 
Afyonkarahisar’da toplumun haber alma özgürlüğüne katkı sunmak amacı ile, meydana gelen olayları görüntülemeye çalışan gazeteci kardeşimize yönelik fiziki ve sözlü saldırı ve tehditlere ilişkin bir kınama mesajı yayınlayan AFİHAD Yönetim Kurulu "Bu tip saldırılar gazetecileri asla yıldırmaz ve korkutmaz" dedi.
 
Ögeday şöyle devam etti;
 
"Afyonkarahisar’da yaşanan olayları görüntülemeye çalışan İHA muhabiri Gökten Ceylan , Afyonkarahisar Adliyesinde FETÖ mensuplarını görüntülemesinin üzerine FETÖ’cü olan kişilerin yakınları tarafından, fiziksel saldırıya uğramıştır. Saldırı sırasında Fiziksel ve sözlü saldıraya maruz kalmıştır. Ceylan’a küfür ve hakaretler edenleri şiddet ve nefretle kınıyoruz.
 
Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, gazetecilerin en önemli görevidir. Bu olayı, halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak nitelendiriyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz.
 
 Meslektaşlarımıza 'Geçmiş olsun' derken, bu tip fiziksel ve sözlü saldırılar ile ölüm tehditlerinin, gazetecileri asla yıldıramayacağını, korkutamayacağını tekrar hatırlatıyoruz."
 
 
Editör: Haber Merkezi