AFİHAD’dan gazeteciler için önemli projeler

Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği genel kurulun ardından ziyaret turuna başladı.

Dün ilk ziyareti Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a gerçekleştiren AFİHAD üyeleri, bugün de Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu ve Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürü Selami Çalışkan’ı ziyaret etti. Dernek Başkanı İsmail Ögeday ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaretlerde basın sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar'da çalışan basın mensuplarının habercilik yaparken özverili ve duyarlı davranmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Gelişen teknolojinin basın çalışanlarını hem iyi hem de kötü etkilediğini aktaran Vali Tutulmaz, "Teknoloji artık öyle bir noktaya geldi ki meydana gelen olaylar anında duyuluyor. Bu olayların duyurulmasında basın çalışanlarının daha dikkatli olmaları gerekiyor. Afyonkarahisar'da yöneticiler olarak basın çalışanlarından yaptıkları haberleri iyi değerlendirerek yapmalarını istiyoruz" dedi.

Afyonkarahisar Valiliği, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak olan Mesleki Eğitim Projesi kapsamında yapılması gerekenler görüşüldü. Ziyaretlerde önümüzdeki günlerde yapılacak olan projelerden bahseden İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla düzenleyecekleri etkinlik hakkında bilgi verdi. 23-24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlemeyi planladıkları Mesleki Eğitim Projesinden söz eden Ögeday, eğitim sonunda sertifika töreni düzenleneceğini ve tüm gazetecilerin bu eğitime katılabileceklerini bildirdi.

Ziyarete Dernek Başkanı Ögeday’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mustafa Dağhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Resul Sündük, Barış Adem Düzenli ve Rabia Çelikoğlu katıldı.

Editör: Haber Merkezi