AFDOS Ornaş Kayalıkları'nda
Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) üyeleri İsçehisar ilçesine bağlı Çatağıl Köyü yakınlarındaki Ornaş Kayalıklarına yürüyüş düzenledi. Katılımcılar yürüyüşte arkeolojik kalıntıları gezerek doğanın güzelliğini yaşadılar. Bir grup sporcu bir önceki akşamdan faaliyet alanında kamp kurarak geceyi bu güzel coğrafyada geçirdi. Sabah kamp yapan arkadaşlarıyla buluşan doğaseverler daha sonra birlikte yürüyüşe başladılar.
Çam ormanı içinde başlayan yarım saatlik yürüyüşün ardından Frig eserleri gezilerek, peri bacalarına ulaşıldı. Tarih ve doğanın bütünleştiği bu coğrafya doğaseverleri adeta büyüledi. Daha sonra sucuk ekmek eşliğinde keyifli bir dinlenme geçiren doğaseverler Seydiler yakınlarındaki Kırk İnlere çıkarak, Frig eserleri ve Bizans dönemine ait manastırı gezdiler.
Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mitat Şener'in liderliğinde yapılan etkinlik katılımcılardan tam not aldı. İlimizin tarihi mekanlarını gezmenin mutluluğunu yaşayan AFDOS üyeleri bir sonraki faaliyette yeniden buluşmak üzere etkinliği sonlandırdılar.
Editör: Haber Merkezi