AFAD, Lojistik Depo Kurmayı Planlıyor
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) topraklarının yüzde 95'i deprem kuşağında yer alan ve farklı türde afetlere maruz kalabilen Türkiye'de, yaşanılan her felaket sonrası yaraların hızla sarılabilmesi için 2014 sonuna kadar 15 bölgede, 27 lojistik depo kurmayı planladığını belirtti.
AFAD'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin güzelliğini borçlu olduğu genç bir arazi yapısına sahip olması deprem, sel, heyelan, çığ, hortum gibi doğal kaynaklı afetlerin daha sık yaşanmasına sebep olmaktadır. Süre gelen yoksulluk ve iklim değişikliği ile sayısı ve şiddeti giderek artan teknolojik ve insan kaynaklı afetler de ayrıca her yıl daha fazla insanın afetzede olmasına yol açmaktadır.
Bu çerçevede, hem afetzedeler hem de afet bölgesine, arama kurtarma, sağlık, barınma, sosyal vb. ihtiyaçların karşılanması için gidecek Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile kamu kurum ve kuruluşlarının görevli personellerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla konteynerler konuşlandırılacak." denildi.
DEPOLAR NEREDE KURULUYOR?
Bu kapsamda, Türkiye'nin 15 bölgesindeki 27 lojistik deponun, sırası ile Balıkesir ve Hatay'daki depoların tadilat ve teşrifat işlemleri yapılırken, Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Manisa, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kocaeli, Muğla, Muş, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova'da kurulması planlanıyor.
Depoların 2014 yılına kadar tamamlanması planlandı. Lojistik depoların kurulması planlanan yerlerin, bölgelerin afet ve afet türlerine maruz kalma sıklığı, ortalama yıllık hasar görebilirlik oranı, ulaşım ve nüfus özellikleri dikkate alınarak belirlendiği ifade edilen açıklama, "AFAD olarak, afetzedelerin ve afet bölgesine çalışmaya giden görevli personellerin açıkta kalmaması ve ihtiyaçlarının hızlı ve etkin bir şekilde karşılanması için önlemlerimizi almaya ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz." diye sona erdi.
Editör: Haber Merkezi