ADLİ KONTROL..

Fetö soruşturması kapsamında Sandıklı MYO’dan gözaltın alınanlardan öğretim görevlisi Abdullah Taytak tutuklandı..

Doç.Yusuf Karaca, Yrd.Doç.Mustafa Sandıkçı ve diğerleri Adli Kontrol kaydıyla bırakıldı..

Sandıkçı hoca, sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi; sosyal medya hesabından, hakaret etmeye, hesap sormaya başladı..

Kendisini Fetö soruşturmasından aklanmış olarak gösteren Sandıkçı hocaya hatırlatalım: mahkemeler, yürütülen soruşturmada, şüphelinin tutuklanması yerine adlî kontrol altına alınmasına karar verilebilir. Bu sizin hakkınızda beraat kararı değildir. Tutuklanmanızı isteyen savcılığın üst mahkemeye itirazı da, olabilir. Veya mahkeme sizi her an tekrar çağırabilir..

İçinizdeki hırsı, kini sandığa koyun, aklanırsanız eğer; çıkartın sandıktan, Sandıkçı hoca..

Öncelikle bağımsız yargıdan aklanın, sonra elinizden geleni ardınıza koymayın..

Biz, sizin hakkınızda gönderilen iddiaları gündeme getirdik. İddialarımızın hangisine cevap verebildiniz? Mahkemeden tekzip alıp yollasaydınız da yayınlardık, Sandıkçı hoca!..

Öte yandan, bilgi kaynaklarımız hakkında hakaret, küfür içeren, tehdit gibi yazılar yazma, hoca..
Siz, henüz şüpheli durumdasınız.. Unutmayın Adli Kontrolle bırakıldınız. Yani, bir diğer anlamda serbest bırakılmadınız..

REKTÖR HOCAM..

Fetö soruşturması kapsamında Sandıklı MYO’da gözaltına alınıp, mahkemece Adli Kontrol kaydıyla bırakılanlar görevlerine devam edecek mi?

Bu güne kadar Fetö soruşturmasında şüpheli durumu devam edenler ihraç edilmiş veya açığa alınmış iken, size yakın olduğu iddia edilen bu şüpheliler hakkında ne gibi bir tasarrufta bulunacaksınız?

Mesela: Prof.Ömer Soykasap, Prof.Ümit İnan, Doç.İsmail Ucun, Arş.Gör.İrfan Ucun, Yrd.Doç.Serdar Oruç, Yrd.Doç.Kerem Şenol Coşkun gibi akademisyenler, Adli Kontrolle bırakılmalarına rağmen ihraç edilmişlerdi..

Aynı karar mı uygulanacak, yoksa ayrıcalık mı, yapılacak?

Akademisyenler kadar. kamuoyu da merak ediyor hocam!..