Adım Adım Millet Kıraathanesine

Belediye 2. Vakıf İşhanın Hissedarı Oldu

Afyonkarahisar Belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Bölge ve Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Millet Kıraathanesi’nin (Modern Kütüphane)yapılacağı 2. Vakıf İşhanı’nın hissedarı olurken, 2. Vakıf İşhanı ile Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesinin olduğu iki parsel trampa edildi.

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve Milli Emlak Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde 2. Vakıf İşhanı’nın hissedarı olan Afyonkarahisar Belediyesi, Vakıf İşhanı’nı yıkarak, altında sergi salonu olacak şekilde Zafer Meydanı’na Millet Kıraathanesi yapacak.

‘EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM’

Hissedarı olduğu 2. Vakıf İşhanı’nın tapusu, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, İl Özel İdare Emlak ve İstimlâk Müdürü Münir Süngü, Milli Emlak Müdürü Mustafa Akıllıbaş ve Başkan Yardımcısı Benol Kaplan’ın bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e takdim edildi.

2. Vakıf İşhanı’nın bulunduğu alana Zafer Meydanın görsel kimliğine yakışacak bir Millet Kıraathanesi yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, hayırlı olmasını dileyerek işbirliğine ve bu trampanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

ALTINDA SERGİ SALONU OLACAK

Mevcut Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi’nin riskli bina kapsamında olduğunu hatırlatan Başkan Zeybek, “İkili iyi ilişkilerle Kültür ve Turizm Bakanımızla, Vakıflar Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi ile Vakıf İşhanı’nı trampa ettik. Vakıf İşhanı’nı yıkarak burayı Afyon Lisesi ve Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nin mimarisine uygun, altında sergi salonu olacak şekilde Zafer Meydanımıza 2 kattan oluşan modern bir kütüphane kazandıracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi