‘’Adil, güçlü ve müreffeh bir Türkiye’yi kuracağız!’’

Saadet Partisi Afyonkarahisar aralık ayı İl Divan Toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, ilçe, belde, mahalle ve sandık başkanları, Kadın-Gençlik Kolları ve MİLKO kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, “Önümüzde ciddi bir seçim var. Bu süreçle beraber inşallah seçim gecesini Saadet Partisi’nin iktidarıyla taçlandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizin tüm sokak ve mahallelerinde bütün vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz.

Gece gündüz demeden hemşehrilerimize ulaşmanın, sıkıntılarını dinlemenin gayretindeyiz. İl ve İlçe teşkilatlarımız, Kadın ve Gençlik Kollarımız, Millî Görüşçü Kuruluşlarımızla beraber Saadet iktidarını hep birlikte tesis edeceğiz.” dedi.

Daha sonra konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun selamını ileterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin gündeminde bir seçim var. 6 aydan daha az bir zaman diliminde Türkiye’de mutlaka bir seçim yapılacak. Saadet Partisi olarak bizim bu seçime her zamankinden daha fazla hazır hale gelmemiz gerekiyor. Türkiye’nin her zamankinden daha fazla Saadet Partisi’nin iktidarına ihtiyacı var.’’

‘’ÜLKEMİZ BİR ÇIKMAZA SOKULMUŞTUR’’

“Hem toplumsal hem de yapısal anlamda ülkemiz bir çıkmaza sokulmuştur. Ne yazık ki karşımızda şöyle özetleyebileceğimiz vahim bir tablo durmaktadır; yüksek enflasyon, işsizlik, borçluluk ve giderek artan cari açık, halkın büyük çoğunluğunu esir almış bir yoksulluk, tepeden tırnağa bir israf, rüşvet ve yolsuzluk düzeni, hasara uğramış devlet kurumları, geçmişin birikimi ve geleneğiyle bağı kopmuş bir devlet mekanizması, keyfî işleyen bir hukuk ve yargı sistemi, istişare ve ortak aklı bir kenara bırakmış yürütme erki, gücü zayıflatılmış ve atıl bırakılmış bir yasama. Açıktır ki Türkiye, sadece son birkaç yılda bu denli kötü bir tablo ortaya çıkaran bir sistemle ilerleyemez. Mevcut sistem değişmeden, ekonominin düze çıkması da mümkün değildir. Bu sisteme geçerken dolar kuru 4.8 lirayken, bugün 20 lira sınırına dayandı. Resmi enflasyon %15’lerde iken, bugün üç haneli rakamlara yaklaştı. Yoksulluk ve işsizlik artarken, halkın alım gücü her geçen gün azaldı.

‘’ADİL, GÜÇLÜ ve MÜREFFEH BİR TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ!’’

İktidarın bu gerçeklerin konuşulmasını önlemek için, her zaman yaptığı gibi soyut, afaki ve hamaset dolu cümlelerle süreci yönetmeye çalıştığını anlatan Bitmez, iktidarın sürekli gündemin ortasına ‘sis bombaları’ atarak dikkatleri başka yerlere çevirmeye çalıştığını ifade etti.

İktidar yetkililerinin yaptığı her açıklamanın güveni tesis edeceğine, endişeyi arttırdığını belirten Bitmez, Türkiye’nin hamasete değil, gerçekten köklü yapısal dönüşümlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Adil, güçlü, müreffeh ve demokratik bir Türkiye’yi kurmaya kararlı olduklarını dile getiren Bitmez, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Her şeyden önce, anlayamadığınız bir problemi çözemeyeceğinizi anlamaya mecbursunuz! Bu iktidar ülkemizin ve insanımızın problemlerinin gerçekte ne olduğunu ya anlamıyor ya da anlamazlıktan geliyor. Bu nedenle sürekli olarak ya çözüm üretmiş gibi anlatıyorlar ya da çözüm üreteceklermiş gibi yeni sözler veriyorlar! Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; ‘-mış gibi yapan’ bu iktidarı, bu zihniyeti ve ‘her şeyin tek bir kişinin iki dudağı arasından çıkan söze göre şekillendiği’ bu sistemi hep birlikte değiştireceğiz. Sizlerin onayı, güveni ve desteğiyle bunu başaracağız. Bu değişiklik, hem gereklilik hem de artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Ekonomi, adalet, eğitim, tarım, sağlık, dış politika. Her bir alanda yaşadığımız tıkanıklıkları aşmanın yolu buradan geçmektedir. Milyonlarca insanın sabahın ayazında, gecenin karanlığında işe gidip, gün boyu alın teri döktükten sonra eline geçen parayla bir kilo peyniri dahi zor alabilmesi karşısında hepimize düşen sorumluluklar var; hem siyasiler olarak hem de vatandaşlar olarak bunu asla unutmayalım.”

Editör: Haber Merkezi