Aday Listeleri

Yazımıza başlamadan önce Salı günü İstanbul Çağlayan Adliyesinde melun bir saldırı sonucu yaşamını yitiren Savcı Kiraz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun.

Unutulmasın ki terörün dili,dini,siyasi yönü yoktur.Kabul edilemez.

7 Haziran da yapılacak gene seçimlerde çalışmalar sürüyor. CHP ön seçim yaparak hem Genel Merkez anlamında, hem de Afyon yerelinde il ve ilçeler bazında elini oldukça rahatlattı.

Ülke genelinde CHP’de önseçime katılım yüzde 55’lere yaklaştı. Yaklaşık 550 bin CHP üyesi sandığa giderek, “Ben şu isimleri milletvekili olarak görmek istiyorum” diyerek alanda aktif rol oynadığı gibi bireysel tercihlerini de dile getirmiş oldu.

 

CHP’DE DURUM

Bu önseçim daha öncede yazdığım gibi yeni yüzleri ve gençleri alanda görmek istenildiğinin mesajı verilen bir seçimdi. İşte Önder Sav ve Hakkı Suha Okay’a Ankara’dan yol verilmeyişi. İstanbul’da Kadıköy önceki belediye başkanı Av. Selami Öztürk’e yetersiz oy çıkması gibi.

Bu önseçim parti içinde hizip yapanlara sen dur yerinde mesajı da vermiştir. İşte Mustafa Sarıgül örneği.

Bu ön seçim Kılıçdaroğlu’nun elini iyice güçlendirmiştir. Olası bir kurultayda karşısına rakip çıkması muhtemel Deniz Baykal’ın Antalya da 2. sıradan çıkması gibi.

Bu önseçim AKP’ye sert muhalefet edenleri alana süren, gezi olaylarında aktif rol alanlara destek veren bir önseçimdir.

Ayrıca Ekrana çıkan ve parti tabanında ve kamuoyunda yer bulmak, ayrıca alanda-sahada olup dokunan, samimi olan ve samimi bulunan, dert dinleyen kendinden olduğunu hissettirenlerin ön plana çıktığı bir önseçimdi CHP önseçimi.

 

AKP’DE DURUM

Peki, AKP ve MHP de durum ne?

Partiler, 7 Nisan Salı milletvekili aday listelerini YSK’ya verecekler. AKP’de son anlarda sürpriz aday açıklamaları gündeme düşüyor. Bir anlamda şu veya bu şekilde sürekli gündemde kalmayı beceriyor AKP.

Daha sonuçlara dört gün var. Şu an görünen görüntüye göre AKP’nin sürprizi Bakan Eroğlu. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu’nun adaylığı İzmir-İstanbul arasında gidip geliyor. Afyon’dan giden onlarca heyet Eroğlu’na yeniden Afyon’dan aday olması konusunda taleplerini iletti. Daha sonra aday komisyonunda olan vekillere de bu istekler sunuldu. Bakan Eroğlu bu konuda net açıklama yapmadı. “Biz görev adamıyız. erede ihtiyaç varsa orada aday olur, çalışırız’”diyerek niyetini de belli etmedi.

Afyon’da Eroğlu olmadan AKP’nin oylarında çok büyük düşme olacağını görenler şimdiden tedbir almaya çalışıyor.

Yani Eroğlu kaptanlığında bir AKP mi yoksa başka bir alternatif mi?

Eroğlu olursa AKP listesi, Fazıl Şenel-Ali Özkaya-Mehmet Zeybek ve bir kadın aday adayı.

Eroğlu olmayacak olursa; aynı listeye Akif Özkaldı eklemesi yapılır.

Burada Mevcut Vekil Halil Ürün veya Mehmet Koca nın listeye girme ihtimalini de ekleyelim.

 

MHP’DE DURUM

MHP ye gelince:

MHP’nin en popüler aday adayları Fatih Çetinkaya, İsmail Elibol ve Ahmet Biçer. Bu liste Afyon siyasetine çok renk getirir.

Ancak benim gördüğüm MHP sıralaması:

Mehmet Parsak, Aziz Aslan ve Sefa Çetin şeklinde olacağı.

Partilerin aday sıralaması ilimizde milletvekili çıkarma sayısına direk etki edecektir.

Liste ve sıralamada hata yapan parti umduğunu bulamayabilir.

Bekleyip göreceğiz.

 

Editör: Haber Merkezi