“Adaletsizlik hükme acılık, geciktirme de tatsızlık getirir”
 
FETÖ operasyonları kapsamında açığa alınan çok sayıda mağdurun bulunduğunu belirten MHP İl Başkanı Raşit Demirel, itiraz dilekçelerinin titizlikle incelenerek mağdurların görevlerine iadelerinin gecikmeden yapılması gerektiğini söyledi.
 
MHP İl Başkanı Raşit Demirel yaptığı yazılı açıklama ile geçtiğimiz hafta içerisinde 15 Temmuz Mağdurlarından küçük bir kısmının aklanarak görevlerine iade edildiğini, bunun sevindirici bir haber olduğunu ancak çok sayıda mağdurun da yeniden görevine dönmeyi beklediğini söyledi. Kendilerine yapılan müracaatlar içerisinde haksızlığa uğradığını beyan eden bir hayli insanın olduğunu belirten Demirel; “Eğer bize yapılan beyanlar doğruysa, haksızlığa uğramış pek çok insanımızın mağduriyetleri hala devam etmektedir” dedi.
“MAĞDURİYETLER BİR AN EVVEL ORTADAN KALDIRILMALI”
“Mağduriyetlerin bir an önce sonlandırılması için kurumların daha hızlı ve daha cesaretli kararlar alması gerekmektedir aksi halde ‘Geciken adalet, adalet değildir’ diyen MHP İl Başkanı Raşit Demirel; “15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra devlet haklı olarak bağırsaklarını temizleme cihetine gitmiştir. Bazı kurumlar birbirleriyle yarışırcasına bünyesinde çalışmasını istemediği personelini de bu kategoriye sokarak dışlamaya çalışmışlardır. Öyle şikayetler var ki, kurum kendi yaptığı hatayı bile personeline yüklemekten imtina etmemiştir. Bankada küçük bir miktar parası olan ya da çocuğunu söz konusu cemaatin okulunda okutan, hatta devlet kurumunda çalışmayan eşinin cemaatçi olduğu savından hareket edilerek devlet kurumunda çalışan eşin görevden uzaklaştırılmasına kadar gidilmiştir. Bize gelen şikâyetler bu yöndedir. Bunların ne kadarının doğru, ne kadarının yanlış olduğunu tabi ki bilemeyiz. Kurumlar, valiliklere yapılan itiraz dilekçelerini titizlikle gözden geçirmelidirler. Cumhurbaşkanının da ifade gibi ‘At izini it izine karıştırmadan’ mağduriyetlerin bir an evvel ortadan kaldırılması için gayret gösterilerek doğru ve cesaretli kararlar verilmelidir. Hatadan dönmek, erdemliliktir” ifadelerine yer verdi.
 
Editör: Haber Merkezi