“Adalet toplum ile devlet arasında manevi bir bağdır.”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya adli yıl açılışı ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Özkaya açıklamasında “Çağdaş demokrasilerde yönetimlerin yegane meşruiyet kaynağı hukuka uygunluktur. Bu bakımdan adalet toplum ile devlet arasında manevi bir bağdır.

Bugüne kadar Dünyaya hükmeden büyük Türk Devletlerinin adalet üzerine yükselmiş olduğunu görmekteyiz. Demokratik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni de adil ve tarafsız bir yargı sistemiyle yaşatabilir ve geleceğe taşıyabiliriz. Devletimizin ilkelerinden biri olan 'Adalet, mülkün temelidir' anlayışı adil ve tarafsız bir yargı sisteminin önemini çok veciz bir şekilde ifade etmektedir.

Pandemi nedeni ile fedakarlıkla adaletin sağlanması için gayret gösteren yargı çalışanlarından bu süreçte de adil ve hızlı yargılama konusunda destek beklenmektedir.

Hukukun üstünlüğüne ödünsüz bir bağlılıkla ülkemizin her köşesinde milletimize adalet dağıtacak, bağımsızlık ve tarafsızlık vasıflarına özenle sahip çıkacak yargı mensuplarımızın ve bütün yargı teşkilatımızın yeni adli yılını kutluyorum. 2020-2021 Adli Yılının, ülkemize, vatandaşlarımıza, yargı teşkilatımıza ve hukuk camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi